Μπηχτή Παπανώτα για Ηλιάκη: «Η Μαρία έχει μία περίεργη αντίληψη για…»

«Με τη Νανά Καραγιάννη είχαμε πιο προσωπική σχέση, γιατί...»

Ο Δημήτρης Παπανώτας σε συνέντευξή του στο Mytv και στην Βίκυ Διαμαντή θυμήθηκε την εκπομπή «Μύθοι και πραγματικότητα» και τiς συμπαρουσιάστριες του, ενώ άφησε καρφιά για την Μαρία Ηλιάκη.

Όταν κάνατε τους «Μύθους», είχατε δίπλα σας κάποιες γυναίκες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο. Άλλη πιο θλιβερή, άλλη πιο δοξασμένη. Θυμάμαι την Υβέτ, τη Νανά Καραγιάννη…
Η Υβέτ έιχε κάνει το μεγάλο χιτ, γιταί ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος έβλεπε μια μαύρη παρουσιάστρια στο πλευρό ενός παρουσιαστή. Και νομίζω αυτός ο συνδυασμός δεν έχει ξαναυπάρξει. Τότε είχε ασχοληθεί μέχρι και γαλλικό κανάλι με την εκπομπή μας. Ήταν ευρωπαϊκή πρωτοτυπία το παρουσιαστικό δίδυμο που είχαμε φτιάξει, όχι μόνο ελληνική.

Έχετε επαφές με τις συμπαρουσιάστριές σας;

Βεβαίως, με όλες. Είμαστε φίλοι. Εγώ, από την πλευρά μου, νιώθω πολύ καλά όποτε τύχει να τις συναντήσω. Είναι κάποιες, λίγες, ας πούμε, που έχουν μία περίεργη άποψη για τις σχέσεις. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Για παράδειγμα, η Μαρία Ηλιάκη έχει μία περίεργη αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις των ανθρώπων off camera. Όμως, αυτές είναι περιορισμένες σε αριθμό περιπτώσεις, σχεδόν ανύπαρκτες. Αλλά με την Ελένη, την Κατερίνα Καραβάτου, τη Ρούλα Χάμου, την Υβέτ, που τώρα είναι στην Αμερική, είναι αλλιώς. Με τη Νανά Καραγιάννη είχαμε πιο προσωπική σχέση, γιατί είχαμε γίνει και κουμπάροι.

Θα θέλατε ξανά να κάνετε μία εκπομπή ως κεντρικός παρουσιαστής;
Άν ποτέ κανείς καταλάβει ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ ήταν πολύ διαφορετικό από τα life style που υπήρξαν έκτοτε, θα ήθελα να αναβιώσω τους Μύθους. Ωστόσο, δεν πιστεύω στον τίτλο «κεντρικός παρουσιαστής» ή «συμπληρωματικός». Τηλεόραση κάνουμε, καταθέτουμε τις δυνάμεις μας και κάθε παρουσία σε μία εκπομπή, ασχέτως του τίτλου, έχει τη δική της βαρύτητα. Ακόμη και αυτός που θεωρείται ασήμαντος, για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται κάπου χρησιμεύει. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χαλά η συνταγή αν λείψει ένας.