Μπέττυ Μαγγίρα: «Με τον Alpha τώρα δε λέμε τίποτα, έχουν παγώσει τα πάντα»

«Πιθανότατα να μην πήγαινα εξαρχής αν γνώριζα ότι...»

Για την τηλεοπτική χρονιά που πέρασε και τη συνεργασία της με τον Alpha μίλησε η Μπέττυ Μαγγίρα σε συνέντευξη της στο περιοδικό ΕΓΩ! Weekly και τον Γιάννη Βίτσα.

Έχετε συζητήσει με τον Alpha για την περαιτέρω συνεργασία σας την επόμενη σεζόν;

Ολοκληρώνοντας την εκπομπή, δεν είχαμε πει τίποτα συγκεκριμένο για τον επόμενο χρόνο, πέρα από το ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε μια συζήτηση. Ήθελαν οι υπεύθυνοι του σταθμού να δουν τι budget έχουν και πώς θα το συνεχίσουμε. Όπως καταλαβαίνεις, τώρα δεν λέμε τίποτα. Έχουν παγώσει τα πάντα.

Τι σου άφησε αυτή η σεζόν;
Ήταν από τις δυσκολότερες που έχω ζήσει ποτέ. Ένας μαραθώνιος. Έπρεπε να μοιραστώ σε πάρα πολλούς ρόλους, της μάνας, της διπλά εργαζόμενης. Δεν θα ήθελα του χρόνου να δουλέψω τόσο πολύ. Ούτε τα παιδιά μου μπορούσα να δω ούτε να αφοσιωθώ σε κάτι.Υπερέβαλα των δυνάμεων μου. Δεν ήξερα, δεν το είχα ξανακάνει, δεν το γνώριζα. Ήταν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Το τόλμησα και είπα «θα δω πως θα πάει κι αν αντέξω, άντεξα». Πάρα πολλές φορές πήγα να καταρρεύσω, ειδικά στο θέατρο. Έφευγα πολύ κουρασμένη. Πήγαινα από το σπίτι να δω λίγο τα παιδιά μου και μετά κατευθείαν στην παράσταση. Έφτασα στα όρια της υπερκόπωσης.

Κατά τις αρχές της προηγούμενης σεζόν η σχέση σας τόσο με την Κατερίνα Καινούργιου όσο και με του υπόλοιπους συντελεστές είχαν φτάσει στα άκρα.
Ήταν δύσκολα, αλλά χωρίς να θέλω να αποποιηθώ των ευθυνών μου, δεν πιστεύω ότι το φταίξιμο ήταν δικό μας. Ύπήρχαν παράγοντες γύρω μας που αντί να εξομαλύνουν την κατάσταση, έριχναν λάδι στη φωτιά. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.

Μιλάς για ανθρώπους που ήταν γύρω σας ή δημοσιεύματα του Τύπου;
Καλά ότι τα δεύτερα δεν βοηθούν καθόλου είναι σίγουρο. Εννοώ ότι επειδή δεν υπήρχε πολύ συγκεκριμένο concept, όπου θα ήταν μοιρασμένοι οι ρόλοι, και φτιάχτηκε ή εκπομπή εξαρχής, προσπαθούμε να βρούμε τις δικές μας ισορροπίες μέσα σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπήρχε ισορροπία.

Έτσι όπως παρουσιαζόσασταν, όλοι θεωρούσαν ότι leader της ομάδας ήταν ο Γιώργος Λιανός.
Όταν ξεκίνησε η εκπομπή, έτσι όπως στήθηκε ο Γιώργος, ήταν αυτός που έπρεπε να…τραβά το κάρο. Και σίγουρα θεωρώ ότι σε μια εκπομπή ένας πρέπει να είναι ο αρχηγός. Γενικότερα σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχει αρχηγός, γιατί μπορεί να επικρατήσει το χάος. Αυτός πρέπει να βάζει τις σωστές δόσεις και να δίνει κατευθύνσεις. Αλλά η εκπομπή άλλαζε συνέχεια χαρακτήρα. Έφτασε να γίνει σχολιαστική μόνο από ένα σημείο και ύστερα. Εκεί κάπως ισορρόπησαν τα πράγματα και ο Γιώργος είχε ένα ρόλο κεντρικό, με την έννοια ότι έδινε τις πάσες για τα θέματα που σχολιάζαμε μετά όλοι μαζί.

Η σχέση σου με την Κατερίνα Καινούργιου αρχικά πάντως δεν ήταν καλή.
Επειδή δεν γνωριζόμασταν. Όταν δεν ξέρεις έναν άνθρωπο, όταν αγνοείς τα πατήματα του, τα κουμπιά του και υπάρχουν επιπλέον εντάσεις γύρω, δεν είναι εύκολο να βρεις τις ισορροπίες. Ήμασταν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι. Προσπαθούσαμε να γνωριστούμε πάνω σε μία εκπομπή που δεν είχε βάση. Όταν αλλάζει κάθε μέρα δεν ξέρεις πού να πρωτοπατήσεις. Όταν η εκπομπή απέκτησε ένα χαρακτήρα, οι σχέσεις μας έγιναν πολύ καλύτερες. Για να πω την αλήθεια, φανταζόμουν αυτή την εκπομπή λίγο διαφορετικά όταν πήγα. Δεν νομίζω ότι είναι το στυλ μου μια σχολιαστική εκπομπή, όχι γιατί δεν μπορώ να ανταποκριθώ, αλλά επειδή δεν είμαι τόσο η Μπέττυ.

Αυτό σημαίνει ότι αν ήξερες εκ των προτέρων ότι θα γινόταν σχολιαστική, ενδεχομένως και να μη συμμετείχες;
Πιθανότατα να μην πήγαινα εξαρχής αν γνώριζα ότι θα κατέληγε εκεί. Ωστόσο, δεν μετανιώνω για τίποτα. Ωστόσο, δεν μετανιώνω για τίποτα. Δοκίμασα. Το είδα και αυτό. Ούτε με έβαλε κανείς στη διαδικασία να γίνω κάτι άλλο, για να πουλήσει αυτό το πράγμα. Από αυτή την εκπομπή είδα και έμαθα πάρα πολλά.

Τι έμαθες;
Πράγματα για τις σχέσεις των ανθρώπων, για το πώς μπορώ να χειρίζομαι αντίστοιχες καταστάσεις.