«Μου έγινε πρόταση από τον ΣΚΑΪ, αλλά προτίμησα να μείνω στον Alpha»

Νίκος Μάνεσης

"Δεν νομίζω ότι είμαι και τόσο επιθυμητός στον ΑΝΤ1".

Ο Νίκος Μάνεσης, ο δημοσιογράφος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού τα πρωινά του Σαββατοκύριακου αποκαλύπτει στο page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και τον Γιάννη Πουλόπουλο, γιατί δεν αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο ΣΚΑΪ και γιατί είναι ανεπιθύμητος στον ΑΝΤ1.

Λίγο πριν ξεκινήσει το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» είχες πει ότι σου είχε γίνει άλλη πρόταση, αλλά παρέμεινες στον Alpha και ελπίζεις να μην το μετανιώσεις.

Ναι. Μου έγινε πρόταση από τον ΣΚΑΪ, αλλά δεν τα βρήκαμε. Και μου έγινε ακόμα μία από ένα άλλο κανάλι, το οποίο δεν θα αποκαλύψω, γιατί είναι ακόμα ανοιχτή. Προτίμησα να μείνω στον Alpha, γιατί γνωρίζω και τα καλά και τα κακά αυτού του σταθμού. Νομίζω ότι η πορεία της εκπομπής δείχνει ότι δεν το μετάνιωσα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, γιατί κατά καιρούς έχω δεχτεί προτάσεις από όλα τα κανάλια πλην του ΑΝΤ1. Η τελευταία πρόταση που μου έγινε ήταν να σπάσω το συμβόλαιό μου, αλλά εγώ δεν το κάνω αυτό το πράγμα. Το καλοκαίρι ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον Alpha για τέσσερα χρόνια, οπότε έριξα άγκυρα. Για να είμαι όμως ειλικρινής απέναντί σου, αυτό που με κρατάει σε ένα κανάλι δεν είναι ούτε οι οικονομικές απολαβές ούτε οι ανέσεις. Αυτό που με κρατάει είναι οι συμπεριφορές. Οσο είναι καλές, δεν έχω λόγο να πάω αλλού. Αν είναι κακές, όπως συνέβη όταν ήμουν στον ΑΝΤ1, λύεται η συνεργασία. Απλά πράγματα.

Νίκος Μάνεσης

Αποκλείεις το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στον ΑΝΤ1 κάποια στιγμή;

Είμαι καλά εδώ που είμαι και δεν σκοπεύω να μετακινηθώ. Οσες φορές επιχείρησαν κάποια στελέχη του σταθμού να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής μου στον ΑΝΤ1, σκόνταψαν πάνω στην ιδιοκτησία, που δεν έχει λησμονήσει ότι σηκώθηκα και έφυγα, αρνούμενος να ανανεώσω το +1 του συμβολαίου μου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είναι προσωπικοί και δεν πρόκειται να τους εκθέσω ποτέ. Θα τους αποκαλύψω, μόνο αν ερωτηθώ από τη νέα ιδιοκτησία. Δεν νομίζω όμως ότι είμαι και τόσο επιθυμητός στον ΑΝΤ1. Ξέρεις κάτι, Γιάννη; Είμαι ένας ενοχλητικός δημοσιογράφος. Και ενοχλώ, γιατί ό,τι είναι να πω θα σ’ το πω στα μούτρα. Αυτό άλλους τους γοητεύει και άλλους τους εκνευρίζει.