«Μνημόνιο» στο STAR

Τι ανακοίνωσε η διοίκηση στους δημοσιογράφους

Ξεκινώντας με μια εισαγωγή που ανέφερε την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης κατά 50% και το μερίδιο αγοράς του STAR που προσεγγίζει το 16% ο κ. Κυριακόπουλος εξήγγειλε μίνι «μνημόνιο» που περιλαμβάνει τα εξής:

Καμία μείωση μέχρι το ποσό των 1250 ευρώ (μεικτά)
Μείωση 8% μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ
Μείωση 20% για ποσά άνω των 1500 ευρώ

Σε όσους αμοίβονται με ποσό άνω των 7000 ευρώ μηνιαίως δηλαδή στελέχη και παρουσιαστές θα υπάρξει κατ’ ιδίαν διαπραγμάτευση και θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Χωρίς να έχει ακουστεί επισήμως κάποιο νούμερο σε κάποιες περιπτώσεις λέγεται πως θα προταθεί μείωση που θα προσεγγίζει το 50%.

Παράλληλα ο κ. Κυριακόπουλος και η διοίκηση του STAR διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μέχρι και το τέλος του 2012. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων αυτές θα καταβάλλονται με τους ισχύοντες όρους χωρίς δηλαδή να έχει συμπεριληφθεί η μείωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zappit ο κ. Κυριακόπουλος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με κάποιους δημοσιογράφους υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να μην γίνει καμία απόλυση.

Οι ανακοινώσεις αυτές αφορούν μόνο τους δημοσιογράφους καθώς οι τεχνικοί θα κληθούν σε ξεχωριστή διαπραγμάτευση. Το e – mail καταλήγει πως όποιος εργαζόμενος δεν συμφωνεί θα πρέπει να το δηλώσει μέχρι την Παρασκευή στο γραφείο Προσωπικού χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για συνέπειες και ποιες θα είναι αυτές.