Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Προτιμώ να βλέπω τηλεόραση παρά να συμμετέχω σε αυτή»!

Ποια είναι η γνώμη της για το Κάτω Παρτάλι;

Ο φετινός θεατρικός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα φορτωμένος για την Μίρκα Ππακωνσταντίνου αφού αμέσως μετά το τέλος των παραστάσεων «Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» ξεκίνησε αμέσως τις παραστάσεις στο μιούζικαλ «Άννυ». Την συναντήσαμε στο καμαρίνι της μας μίλησε για την τηλεόραση!

Έχετε παρακολουθήσει καθόλου το «Κάτω Παρτάλι»;

Λατρεύω τον Λευτέρη Παπαπέτρου. Μου αρέσουν τρελά οι σειρές τους. Μου άρεσε πολύ το καστ. Από το δεύτερο κιόλας επεισόδιο έσκισε στα νούμερα. Από εκεί και πέρα άρχισαν μέχρι και να το αναλύουν! Την ανάλυση δεν την καταλαβαίνω.

Τι άλλο παρακολουθείτε;

Είμαι τηλεορασάκιας! Όποτε μπορώ παρακολουθώ. Βέβαια είμαι τηλεθεατής που αγαπά το zapping. Δεν μπορώ με τίποτα τις κομματικές συζητήσεις. Δεν αντέχω. Προσπαθώ να παρακολούθησω κάποιες εκπομπές πολιτικών συζητήσεων αλλά δεν αντέχω ούτε λεπτό! Ακόμα και όταν κάνουν ερωτήσεις οι πολίτες. Είναι σαν να είναι βαλτοί ακόμα και αυτοί για να λένε ανοησίες.

Έχετε ζήσει τις καλές εποχές της τηλεόρασης. Ποιά εποχή νοσταλγείτε;

Ενώ έβλεπα τηλεόραση δεν ήθελε ποτέ να συμμετέχω. Είναι φρικτή κούραση η τηλεόραση! Αν δεις το βιογραφικό μου δεν έχω πολλές τηλεόπτικές συμμετοχές. Παρόλ αυτά φαίνεται το αντίθετο λόγω των πολλών επαναλήψεων. Σίγουρα προτιμώ να την βλέπω απότι να συμμετέχω σε αυτή.

Σας έκανε όμως καλό..

Μας έκανε ναι. Όμως η γενιά μου είμαστε γνωστή από το θέατρο. Παρόλαυτά υπάρχει κόσμος ακόμα και συνάδελφοι που δεν έουν δει ούτε μία από τις 120 δουλειές μου στο θέατρο. Δεν φταίω εγώ! Ας τις έβλεπαν. Υπάρχει κόσμους που με ξέρει μόνο από τους «Στάβλους της Ερριέτας Ζαϊμη» ή από το «Κλάμα βγήκε από το Παράδεισο». Βαριέμαι. Μου αρέσουν οι δουλειές αυτές. Δεν μου αρέσει να στέκεται ο κόσμος μόνο σε αυτές.

Αν πετύχετε Μίρκα Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση, θα αλλάξετε κανάλι;

Όταν βλέπω τον εαυτό μου δεν μου αρέσει σχεδόν ποτέ! Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί θα ήθελα να είμαι καλύτερη. Δεν θα αλλάξω όμως κανάλι. Οι Σταβλοι για παράδειγμα μου άρεσαν. Καταλαβαίνω γιατί άρεσε τόσο πολύ στον κόσμο. Επίσης μου άρεσαν και τα λίγο πιο ήπια πράγματα. Όπως για παράδειγμα η πρώτη σειρά του Ρήγα «η Λίζα και η άλλη» αλλά και το «Έλλη και Άννα»

Συμμετείχατε ποτέ σε δουλειά που να μην σας άρεσε;

Όχι.

Σε ποιά εκπομπή δεν θα πηγαίνατε ποτέ ως καλεσμένη;

Είναι πάρα πολλές! Και δεν έχω πάει μάλιστα όταν με έχουν καλέσει. Έχουν φτάσει σε μία ηλικία που μπορώ να λέω «ποτέ». Βέβαια προσπαθώ να μην το λέω γιατί καμιά φορά σπάει ο διάολος το ποδάρι του και δεν ξέρεις πως σου τα φέρνει η ζωή.

Σας καλούν την ίδια μέρα τα δύο Πρωϊνά για συνέντευξη. Ποιό θα διαλέξετε;

Έχω πάει και στους δύο. Δεν πάω να αποφύγω την ερώτηση αλλά το που θα βρεθούμε δεν είναι θέμα δικής μας επιλογής αλλά των δημοσίων σχέσεων του θεάτρου ή του καναλιού που δουλεύουμε. Δεν τα κανονίζουμε μόνοι μας.

Σύμφωνα με την εμπειρία σας θα φτιάξει σύντομα η εικόνα της τηλεόρασης;

Η τηλεόραση δεν είναι τίποτα άλλο από τον καθρέφτη της κοινωνίας. Αν φτιάξει το γύρω σκηνικό θα φτιάξει και η τηλεόραση. Βέβαια μέσα στην κατρακύλα το κακό υπάρχουν και οάσεις. Υπάρχουν και εκπομπές που μπορείς να δεις. Αν το καλοσκεφτείς τα κυκλάμινα ανθίζουν στο βράχους. Και οι βράχοι σήμερα της κοινωνίας και της πολιτικής είναι τεράστιοι.

Πάνος Γιαννακόπουλος

Διαβάστε ακόμα:

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Ο γάμος μου με τον Δάνη και η διπλοκουμπαριά με τον Λάκη