Μήνυση στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τις δηλώσεις του στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου!

Σεραφείμ

Ο Μητροπολίτης είχε αναφέρει για τους ομοφυλόφιλους: «Για την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις. Είναι μια συμπεριφορά αντιανθρώπινη! Η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγωδία! Μια σεξουαλική τραγωδία»!

Οι απίστευτες εκφράσεις του για τους ομοφυλόφιλους στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου την περασμένη Παρασκευή, στάθηκαν αφορμή για να υποβάλουν μήνυση ηλεκτρονικά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ κατά του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), το ΕΠΣΕ, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), οι ΛΟΑΤ ΑμεΑ και το Blender Patras.

[dfp_ads id=236982]

Όπως αναφέρει το ΕΠΣΕ σε σχετική ανακοίνωσή του, η μήνυση κατατέθηκε μετά τις «ομοερωτοφοβικές και αντισημιτικές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ε την ίδια ημέρα. Από την απάντηση που έστειλε στις μηνύτριες οργανώσεις το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ, η οποία αναπαράγεται στη συνέχεια μαζί με την ανταπάντηση των οργανώσεων, συνάγεται πως και τη φορά αυτή το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ προχώρησε σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, την οποία είχε ενεργοποιήσει στην ανάλογη μήνυση κατά του Κώστα Πέρκα (η οποία είχε τότε αγνοηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον προϊστάμενο Υπουργό οι οποίοι για την παράλειψη αυτή μηνύθηκαν). Και αυτή τη φορά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αγνόησε την παραγγελία για αναζήτηση στα όρια του αυτοφώρου που έκανε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ. Είναι ξεκάθαρο πως κυβέρνηση και διωκτικές αρχές δεν επιθυμούν τη συστηματική και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου εκτός από τις περιπτώσεις που τον επικαλούνται επιλεκτικά για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με το κράτος δικαίου (όπως στην περίπτωση κατά του Αρτέμη Σώρρα)».

Ο Σεραφείμ, καλεσμένος στην εκπομπή Φτιάξε καφέ να στα πω για να καταθέσει την άποψή του σχετικά με την εγκύκλιο για τα σεμινάρια περί ομοφυλοφιλίας στα σχολεία, βγήκε εκτός εαυτού και χρησιμοποίησε απίστευτες εκφράσεις όπως: «Για την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις. Είναι μια συμπεριφορά αντιανθρώπινη! Η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγωδία! Μια σεξουαλική τραγωδία! Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή»! Μάλιστα, σύγκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές και τους κτηνοβάτες. Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Πειραιά πέταξε μικρόφωνα και ακουστικά και αποχώρησε φωνάζοντας!