Μιμή Ντενίση: Τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα αν τον είχε μπροστά της;

«Είναι ένα άτομο που έχει πολλά χαρίσματα, αλλά...»

Στο περιοδικό YOU και στην Τζώρτζια Συρίζα μίλησε η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πολιτική και τον Αλέξη Τσίπρα…

Αν είχες απέναντι σου τον Τσίπρα, τι θα του έλεγες;
«Αχ Αλέξη, γιατί δεν περίμενες να κυβερνήσεις λίγο αργότερα;»

Τον θεωρείς άπειρο για πρωθυπουργό;
Δεν φαίνεται; Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να κυβερνήσει ποτέ. Είναι ένα άτομο που έχει πολλά χαρίσματα, αλλά δεν διαθέτει πυγμή και όπως φαίνεται πια, δεν έχει ούτε κόμμα συμπαγές, ούτε την εμπειρία για να το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να πειραματιζόμαστε σε εποχές που κινδυνεύει η χώρα. Εγώ θα ήθελα να έχουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Οι γυναίκες πάντως γοητεύτηκαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη…
Ναι… δεν έχω να πω κάτι. Εγώ δεν κρίνω κάποιον, ούτε πολιτικά ούτε καλλιτεχνικά, με βάση την εξωτερική του εμφάνιση. Πόσο μάλλον πολιτικά που εξαρτάται το μέλλον του παιδιού μου.

Αν σου έλεγα να κρίνεις τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;
Εγώ μόνο τα αποτελέσματα των πράξεων ενός πολιτικού κρίνω, όχι τον ίδιο, γιατί δεν τον γνωρίζω. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, των πράξεων της δεν ήταν καλά.

Με την πολιτική θα ασχολιόσουν ποτέ;
Αγαπάω τη χώρα μου πάρα πολύ, είμαι οργανωτική και θα είχα πολλά πράγματα να προτείνω. Με φοβίζει όμως το περιβάλλον της πολιτικής γιατί είμαι καλλιτέχνις και η ευαισθησία μου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να φαντάζεται κάποιος. Δεν ξέρω αν θα άντεχα αυτόν τον κόσμο που έχει φιλοδοξία, «λαμογιά», μπερδέματα και πολλές πισώπλατες μαχαιριές – έχω φάει μπόλικες, δεν ξέρω αν θα άντεχα κι άλλες! Φυσικά και θα μπορούσα να κάνω πράγματα στην πολιτική, ιδιαίτερα σε έναν τομέα που θα τον γνώριζα καλά. Βλέπω πολλή αγάπη για την καρέκλα και το μισθό, αυτό μου τη δίνει και θα τσακωνόμουν πολύ άσχημα.