«Μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο και έκανα μπαλέτο ταυτόχρονα»

Ο πατέρας μου συγκινούνταν όταν με έβλεπε στο γήπεδο την Κυριακή αλλά και σε παράσταση χορού, ανάμεσα σε έξι μπαλαρίνες».

Τον εαυτό του παιδί θυμάται ο Σταύρος Σβήγκος σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! και τη Ναταλία αργυράκη. Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο «Κάτω Παρτάλι» μιλάει για τις …αντιφατικές δραστηριότητές του.

«Ήμουν πολύ ελεύθερο παιδί. Επειδή ήμουν ο τρίτος της οικογένειας βρήκα δρόμους ανοιχτούς. Ήμουν και ευαίσθητο παιδί. Είχα απορίες περίεργες, ήμουν υπερκινητικός και δυσλεκτικός. Στο σχολείο δεν διάβαζα καθόλου. Ήμουν πάντα στα όρια να περάσω την τάξη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος με τους γονείς που έχω, είναι πολύ ανοιχτοί άνθρωποι. Δεν μου έβαλαν φρένο πουθενά στη ζωή και τις επιλογές μου. Μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο και έκανα μπαλέτο ταυτόχρονα. Ο πατέρας μου, που δούλευε σε συνεργείο, χαιρόταν το ίδιο για μένα. Συγκινούνταν όταν με έβλεπε στο γήπεδο την Κυριακή αλλά και σε παράσταση χορού, ανάμεσα σε έξι μπαλαρίνες. Γι' αυτό κι εγώ ποτέ δεν είχα ρατσισμό απέναντι σε άλλους. Είμαι ανοιχτός».