Michael Jackson: Η δίαιτα που ακολουθούσε ο διάσημος τραγουδιστής

Ποια ήταν τα αγαπημένα του φαγητά και τι δεν του άρεσε καθόλου;

O Michael Jackson είχε κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις στη διατροφή του την περίοδο που έκανε δίαιτα, σύμφωνα με τον πρώην προσωπικό του σεφ. O Mani Niall περιγράφει τον διάσημο ποπ σταρ ως «χορτοφάγο που δεν του άρεσαν τα λαχανικά».

Στον Michael Jackson, λοιπόν, άρεσε η πίτσα αλλά δεν του άρεσαν τα ζυμαρικά. Δεν έτρωγε ζάχαρη και δεν του άρεσε η σοκολάτα. Εξωτικά πιάτα όπως καπνιστό πικάντικο μεξικάνικο κόκκινο τσίλι εντσιλάδας και ψητό τόφου κεμπάπ σουβλάκι με κουσκούς και μαροκινή σάλτσα ήταν αγαπημένα του τραγουδιστή.

Ο σεφ του Michael Jackson έπρεπε να βρίσκει τρόπους να παίρνει ο τραγουδιστής όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν. Έτσι, χρησιμοποιούσε γιαπωνέζικες μελιτζάνες και μανιτάρια shiitake στο πάνω μέρος της πίτσας για να κρύβουν τα υπόλοιπα λαχανικά και επίσης, χρησιμοποιούσε σιρόπι σφένδαμου, αντί για ζάχαρη όταν έψηνε μπισκότα.

«Ήταν ο τύπος ανθρώπου που θα μπορούσε να περάσει πολλές ώρες χωρίς να φάει και να λιμοκτονεί», εξομολογείται ο Niall.

Ο καταξιωμένος σεφ διατηρεί δικό του εστιατόριο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, το Sweet Bar Bakery στο οποίο σερβίρει αρκετά από τα αγαπημένα πιάτα του Michael Jackson.

Επιμέλεια: Γιώργος Σκρομπόλας