Μία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το Norman Atlantic

«Είδα ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα!» - «Μαζευόμασταν σε γωνίες 30-40 άτομα μαζί για να μπορέσουμε να ζεσταθούμε σαν τους πιγκουίνους»!

Ανάμεσα στις φλόγες, τον καπνό, τα πελώρια κύματα, το κρύο και τη βροχή έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη από τον οποίο κατάφεραν ευτυχώς να βγουν ζωντανοί. Είναι οι διασωθέντες του Norman Atlantic και αυτά είναι ορισμένα μόνο αποσπάσματα από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις τους στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, για τις δραματικές στιγμές που έζησαν στην Αδριατική.

Χρυσόστομος Αποστόλου
«Κάποιοι από το πλήρωμα έφυγαν πριν από μένα, εγώ έφυγα στις 09:30 το πρωί. Οι Ιταλοί διασώστες πήραν κάποιους ανθρώπους επιλεκτικά».

Κ. Τσιρίκος
«Οι υπεύθυνοι ήταν όλοι τους χαμένοι, σαν τα ποντίκια. Εμείς οι φορτηγατζήδες σώσαμε τον κόσμο. Μόνο ένας λοστρόμος Έλληνας που έσπασε το χέρι του φάνηκε, κανένας άλλος. Είδα ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα. Κάποιοι αλλοδαποί έσπρωχναν γυναίκες και παιδιά για να μπουν μπροστά στη διάσωση».

Ανδρέας Τόλαρος
«Η βοήθεια ήρθε αρκετά αργά. Αν ο κόσμος δεν περίμενε με υπομονή, σήμερα τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα της έκρηξης, το τοξικό νέφος που έβγαινε από παντού και το τρομερό κρύο. Για 18 ώρες με κρύο, βροχή και ξαπλωμένοι μπρούμυτα για να αποφύγουμε το νέφος κατορθώσαμε και επιζήσαμε. Μαζευόμασταν σε γωνίες 30-40 άτομα μαζί για να μπορέσουμε να ζεσταθούμε σαν τους πιγκουίνους». 

//www.youtube.com/embed/Jy1OV_8HWWo