Mια γιορτή Πολιτισμού, Ενσωμάτωσης και Διαφορετικότητας

Διαβάστε περισσότερα...

«Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού το Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην Πάφο. Μια γιορτή Πολιτισμού, Ενσωμάτωσης και Διαφορετικότητας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η ετήσια καρναβαλική εκδήλωση, θεσμός πια, στο «Cap St. Georges Hotel & Resort», στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην Επαρχία Πάφου. Οι επισκέπτες έζησαν μοναδικές στιγμές και εισέπραξαν εμπειρίες ξεχωριστές αφού η έκρηξη κεφιού και αυθορμητισμού κυριαρχούσε παντού. Περίτεχνες εμπνευσμένες στολές, χρώματα έντονα και ενθουσιασμός με άκρως καρναβαλική διάθεση ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, που σκόρπισε σε μικρούς και μεγάλους  χαρά και αισιοδοξία.

Την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες καρναβαλιστών, παρακολούθησαν περισσότερα από 3.000 άτομα. Η κεντρική μορφή του καρναβαλιού δεν ήταν άλλη από την Βασίλισσα Κλεοπάτρα, μέσα από μια θεματική προσέγγιση που συνδέει ιστορικά το Ακρωτήρι Αγίου Γεωργίου και της γειτονικής νησίδας της Γερόνησου, με τη γέννηση στην περιοχή του γιου της Κλεοπάτρας και του Ιούλιου Καίσαρα, Καισαρίωνα.

Πέρα όμως από τις ιστορικές αναφορές, η γιορτή του καρναβαλιού έστειλε και μηνύματα ενσωμάτωσης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, που μοιράζονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, που διαμένουν στην Κύπρο και επιθυμούν να γίνουν μέρος μιας παράδοσης που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.

Μέσα από τις δράσεις των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου, που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και τελικά όλοι μαζί, να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργώντας μοναδικές στιγμές, που θα διαρκούν για πάντα.