Μετακόμιση… τώρα για τη ΔΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Η μετακόμιση ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά φαίνεται πως όλα γίνονται χωρίς... τυμπανοκρουσίες.

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από το ξημέρωμα της 7ης Νοεμβρίου όταν τα ΜΑΤ μπήκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και έβγαλαν εκτός εγκαταστάσεων τους πρώην εργαζομένους στην ΕΡΤ. Ακόμα όμως, η μετακόμιση δεν έχει τελειώσει.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα: η Δημόσια Τηλεόραση και η Δημόσια Ραδιοφωνία που τους μήνες της «κατάληψης» εξέπεμπαν από τα απαρχαιωμένα στούντιο της Κατεχάκη, μπήκαν στο Ραδιομέγαρο, με τον σύγχρονο εξοπλισμό ή η μετακόμιση περιμένει τη ΝΕΡΙΤ;

Η μετακόμιση ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά φαίνεται πως όλα γίνονται χωρίς… τυμπανοκρουσίες. Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, υποστήριξε στο NewsIt ότι η μετακόμιση έχει ήδη ξεκινήσει αλλά γίνεται σταδιακά.

«Ήδη έχουν πάει οι εργαζόμενοι στη ροή και οι διοικητικοί και πάνε οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και στο αρχείο», είπε.

Αν κανείς περάσει έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δε θα δει τα… εργάτες να μεταφέρουν πράγματα. Δε θα δει ούτε και ΜΑΤ. Η παρουσία της αστυνομίας στο κτίριο δεν είναι εμφανής. Υπάρχει μόνο μια κλούβα στην πλαϊνή είσοδο. Πέραν αυτού, ουδέν.

Το μόνο… μέτρο είναι πως η είσοδος είναι αυστηρώς ελεγχόμενη. Δεν επιτρέπεται να μπει στο κτίριο κανείς μη «διαπιστευμένος», δηλαδή κάποιος που δεν εργάζεται στη ΔΤ ή το ΔΡ ή δε μπορεί να αποδείξει πως πρέπει να βρίσκεται στο κτίριο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ