Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου με λαμπερές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Χίος

Διαβάστε περισσότερα...

Χίος, τόπος ευλογημένος, αγέρωχος, ανέπαφος στον χρόνο.

Χίος,  το νησί του Ομήρου, της Ναυτιλίας, της Μαστίχας, του μυροβόλου Κάμπου, με τις κρυμμένες ομορφιές και τα μεσαιωνικά χωριά.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αίσθημα σεβασμού και θαυμασμού για τον Πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του  νησιού και ατενίζοντας το μέλλον και τις προοπτικές του φιλοξενεί και φέτος  τα «Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου και το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ» από τις 26 Αυγούστου έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Τα «Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου» επιδιώκουν να μας ταξιδέψουν στον «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ» ενώνοντας αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες όπως παρουσιάζονται από διεθνείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών: Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθηγητής γλωσσολογίας – πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, Roderick Beaton, καθηγητής της νεότερης Ελληνικής και Βυζαντινής ιστορίας, γλώσσας και λογοτεχνίας του King’s College, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, George Philip Nicholas Windsor  «The Earl of St.Andrews», πρύτανης του Πανεπιστημίου Bolton της Μεγάλης Βρετανίας, Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης, Δρ. Ιόλη Βιγγοπούλου, Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Γιάννης Μετζικώφ, ζωγράφος – σκηνογράφος – ενδυματολόγος, Τάκης Μαυρωτάς, διευθυντής του εικαστικού τμήματος του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη, Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος, Μιχαήλ Μόσχου, M.A., M.Phil. (Columbia), Director, The London Hellenic Prize. Χρύσανθος Πανάς, συγγραφέας – συλλέκτης έργων τέχνης, Παντελής Θαλασσινός ,Λίνα Νικολακοπούλου, Υρώ Μανέ, Θοδωρής Βουτσικάκης, Αντώνης Λουδάρος, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σεφ –συγγραφέας, κ.α.

Οικοδέσποινα του «2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ» είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή.