Μένιος Φουρθιώτης: 6 ώρες κράτησαν οι απολογίες – Εν αναμονή της απόφασης ανακριτή κι εισαγγελέα

Μένιος Φουρθιώτης

Μετά από περίπου έξι ώρες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες του Μένιου Φουρθώτη και των τριών συγκατηγορούμενων του στον 30ο τακτική ανακριτή.

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την απόφαση για το εάν οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή θα προφυλακιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μεταξύ άλλων στις απολογίες του ανέφεραν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Επιπλέον, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, της ηθικής αυτουργίας στη προμήθεια, κατοχή βόμβας, της ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένα φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: Newsit