Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 19χρονου Άλκη

T live

Οι γονείς του 19χρονου Άλκη που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη έπειτα από μια οπαδική επίθεση που δέχτηκε, μίλησαν σήμερα ζωντανά στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και το T-Live παραδίδοντας μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς.

«Λόγω του επαγγέλματός μου γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούσα να του μεταδώσω την ευγενή άμυλα του αθλητισμού, ασχολούνταν με τον αθλητισμό από μικρός… Ήθελα να έχει την αθλητική παιδεία μέσα του, την καλοσύνη, τον σεβασμό και να σέβεται τα παιδιά που δεν μπορούσαν να ενταχθούν εύκολα στο κοινωνικό σύνολο. Έκανε παρέα με παιδιά από άλλες εθνότητες, αγαπούσε όλο τον κόσμο…

Δε φταίνε οι εθνότητες, φταίνε κάποια συγκεκριμένα άτομα. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι με εκδικητικό χαρακτήρα γιατί και αυτά παιδιά τα θεωρώ, αλλά για να υπάρξει μια κάθαρση, να μη ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα… Δε θέλω το παιδί μου να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει ένας εμφύλιος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Υπάρχει η Δικαιοσύνη, υπάρχει Κράτος να κάνει τη δουλειά της. Το απόστημα, αν υπάρχει, δεν πρέπει να σπάσει, πρέπει να θεραπευτεί… Πρέπει όλοι να ενωθούμε, δεξιοί με αριστερούς, οι πρόεδροι των ομάδων… Δε θέλουμε εκδίκηση, αγάπη θέλουμε… Να μην κλάψει άλλη μάνα, αυτό θέλουμε» ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου Άλκη που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του

«Είμαι ένας μέτριος άνθρωπος με μέτρια λογική. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό. Αγάπη. Να κάτσουμε να δούμε έναν αγώνα, στο τέλος μια ομάδα θα κερδίσει και μια θα χάσει. Κάποιος θα στεναχωρηθεί, δε γίνεται τη στεναχώρια να την κάνουμε βία.. Στο τέλος είναι ένα παιχνίδι, στο τέλος όλοι πρέπει να φεύγουν αγκαλιασμένοι… Ίσως αυτό που λέω να είναι ουτοπικό, ίσως θέλω να ζω σε μια ουτοπική κοινωνία…» είπε σε άλλο σημείο ο πατέρας του νεαρού Άλκη.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα είπε: «Εμείς ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε. Το ότι κάποια κακοποιά στοιχεία είναι ακόμα έξω, πρέπει να απασχολήσει τους γονείς της άλλης οικογένειας. Απέναντι από το σημείο που σκοτώθηκε ο γιος μας υπάρχει ένα σχολικό συγκρότημα. Σκέφτηκα αμέσως την ασφάλεια των παιδιών, μια εκτέλεση έγινε απέναντι από σχολείο. Εμείς ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, το θέμα είναι τώρα οι άλλες οικογένειες. Μια γυναίκα σήμερα μου έστειλε και μου είπε ότι η κόρη της περνάει κάθε μέρα από το σημείο και τρέμει ολόκληρη».

Σε άλλο σημείο η μητέρα του 19χρονου Άλκη ανέφερε: «Τώρα μιλάει μια μανούλα για το παιδί της και κάθε μανούλα όταν μιλά για το παιδί της γίνεται κουκουβάγια. Καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον από την παρέα του. Μόνο αγάπη είχε να δώσει σε όλους… Όπου πήγαινε προσαρμοζόταν αμέσως, παντού έχει φίλους… Ότι και να σας πω για τον Άλκη είναι λίγο, ήταν ένα χαρισματικό παιδί.

Όλα τα παιδιά έχουν κάτι να προσφέρουν, έχουν κάποιο χάρισμα και οφείλουμε να τα προστατέψουμε. Εκείνο το βράδυ μου έκανε μια κλήση γύρω στις 19.30, μου είπε ότι τελείωσε το διάβασμά του, θα κάνει μια επανάληψη και ότι θα έβγαινε μια βόλτα… Αυτή η βόλτα ήταν και η μοιραία βόλτα. Όταν μου το είπαν μου ήταν αδιανόητο να το πιστέψω… Έλεγα αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, πίστευα ότι είχε γίνει κάποιο λάθος. Βγήκε να ξεφύγει λίγο από το διάβασμα, να πάρει μια ανάσα, να φάει κάτι και τελικά…»

Πηγή: tlife.gr