MEGA Stories: Η Generation Z αναλύει τα αποτελέσματα των εκλογών

MEGA Stories

Η κάμερα του «MEGA Stories» ακολουθεί τους εκπροσώπους της Γενιάς Ζ, φοιτητές και τελειόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων, που τοποθετούνται ανοιχτά για την κομματική τους ταυτότητα και τις πολιτικές τους θέσεις.

Η περιζήτητη των επιτελείων των κομμάτων Generation Z μιλά στο MEGA Stories για τα μηνύματα της εκλογικής αναμέτρησης, τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 00:10.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου αποτυπώνει την ανθρωπογεωγραφία των νέων που παρακολούθησαν την εκλογική αναμέτρηση το βράδυ της Κυριακής 21 Μαΐου από τα ενδότερα των κομμάτων. Το «MEGA Stories» επισκέφθηκε τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και κατέγραψε συναισθήματα και πρώτες σκέψεις νέων ανθρώπων, στα περίπτερα των κομμάτων στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η κάμερα του «MEGA Stories» ακολουθεί τους εκπροσώπους της Γενιάς Ζ, φοιτητές και τελειόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων, που τοποθετούνται ανοιχτά για την κομματική τους ταυτότητα και τις πολιτικές τους θέσεις. Περιγράφουν τις προσδοκίες τους για την επόμενη μέρα αλλά και τη ματαίωση που μπορεί να βιώνουν οι νέοι μεταξύ 17 και 25 ετών από τα κόμματα που συνθέτουν το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στη Δώρα Αναγνωστοπούλου μιλούν, ο Κυριαζής Σωτηρίου από τη Δ.Α.Π., ο Δαυίδ Γεωργαντάς από τη Νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Νίκος Σιόλιος-Θεοδωρόπουλος από την ΠΑΣΠ και η Μυρτώ Καλτικοπούλου από την Κ.Ν.Ε.. Αναλύουν το μήνυμα της κάλπης, εξηγούν τα ζητήματα που κυριάρχησαν στον δρόμο για τις πρώτες Εθνικές Εκλογές και περιγράφουν όσα τους απασχολούν εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί τις ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων; Είναι ο προεκλογικός διάλογος σύγχρονος και ουσιαστικός στα μάτια της Gen Z; Μπορεί το TikTok να κάνει τους πολιτικούς πιο προσιτούς στη νέα γενιά;

Παράλληλα, η Δώρα Αναγνωστοπούλου επιχειρεί μια πιο διεξοδική εξήγηση του εκλογικού αποτελέσματος μέσα από μια συζήτηση με τη συγγραφέα Λένα Διβάνη και τον Δρ. Πολιτικής Επιστήμης Παναγιώτη Κουστένη.

Πώς ερμηνεύουν τις σαρωτικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων και πόσο αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά την 21η Μαΐου; Είναι ικανός ο χρόνος ως τη δεύτερη κάλπη για ανατροπή των συσχετισμών και ανακατατάξεις ή βαδίζουμε σε μια αναμέτρηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα;

MEGA Stories με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, απόψε στις 00:10 στο MEGA.