Mε τον Στήβεν Χώκινγκ ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων!

H τελετή ζωντανά στην ΕΤ-1! Παρούσα και η Βασίλισσα Ελισάβετ!

Με πολύ…Φυσική και τη θεωρία του «BIG BANG» ξεκίνησε η 14η τελετή των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο σε ένα κατάμεστο ολυμπιακό στάδιο! Φαντασμαγορικές σκηνές, πολύ τραγούδι και ρυθμός, στόλισαν την φαντασμαγορική τελετή έναρξης που θα ολοκληρωθεί στη 1:30! Η φωνή της RIHANNA και τα χορευτικά των «Flowless» άνοιξαν το stage!

Οι αθλητές παρελαύνουν πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι και ο κόσμος τους αποθεώνει! Είναι μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού και της δύναμης, αυτών των περίπου 4.200 αθλητών.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το «παρών», τιμώντας την Τελετή, όπως και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτν. Δεν είδαμε πουθενά τον…άτακτο Χάρι όμως!

Με τα…λαθάκια της η περιγραφή, αφού όταν μπήκε η Κίνα, ο Νίκος Τσώνης αναφώνησε ότι μπήκε η…Ταϊπέι! Αμέσως μετά το δικαιολόγησε, πως βάσει του προγράμματος που έχουν δώσει οι Άγγλοι, έπρεπε να μπει η Ταϊπέι. Αλλά μπήκε η Κίνα…

Η Ελλάδα μπαίνει 61η στο στάδιο, έχοντας 61 αθλητές!

Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της δεύτερης μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης του πλανήτη για το 2012, ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», αλλά και ο Σερ Φίλιπ Κρέιβεν ως πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου έδωσαν στοιχεία σχετικά με τη διοργάνωση. «Η πόλη μυρίζει ενθουσιασμό. Τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Ρυθμίζουμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, όμως είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες.

Το μαρτυρούν άλλωστε και τα νούμερα, αφού μέσα σε σχεδόν 24 ώρες «εξαφανίστηκαν» περισσότερα από 50.000 εισιτήρια, ενώ οι αγώνες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον περισσότερων αθλητών και χωρών από κάθε άλλη φορά. Αυτό έχει προκαλέσει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία έχουν φτάσει ήδη σε αριθμό ρεκόρ όσον αφορά Παραολυμπιακούς Αγώνες» είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, πριν αναφερθεί στην πορεία των Παραολυμπιακών Φλογών, που ξεκίνησαν από τέσσερα διαφορετικά σημεία (Αγγλία, Σκοτία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία) και αύριο θα ενωθούν σε μία, ώστε στις 29 Αυγούστου να εισέλθει στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τελετή έναρξης των Αγώνων: «Οι Φλόγες θα ενωθούν αύριο στο Στόουκ Μάντεβιλ, την πόλη που γεννήθηκε το Παροαλυμπιακό Κίνημα το 1948, ώστε να ξεκινήσουν το 24ωρο ταξίδι με προορισμό το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα ανάψει το βωμό το βράδυ της 29ης Αυγούστου».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Οργανωτική Επιτροπή δίνει το ίδιο βάρος με τους Ολυμπιακούς Αγώνες («έχουμε διαθέσει το ίδιο προσωπικό, αφού το επίπεδο είναι το ίδιο, όπως και οι ανάγκες και απαιτήσεις των αθλητών που λαμβάνουν μέρος»), ενώ κλείνοντας ευχήθηκε να γίνουν φανταστικοί αγώνες, σπουδαίου επιπέδου. Από την πλευρά του, ο Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, αφού αναφέρθηκε στις αξίες και το όραμα του παγκόσμιου παραολυμπιακού κινήματος, ανακοίνωσε πως ήδη έχουν διατεθεί 2.4 εκατομμύρια εισιτήρια (σ.σ. σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κόου, τα 500.000 από το συνολικά ένα εκατομμύριο εισιτήρια που απομένουν θα αγοραστούν από ξένους επισκέπτες). «Το αμιγώς αθλητικό θέμα που προσφέρουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού θεατών. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τους αθλητές, λόγω και της σπουδαίας πόλης όπου γίνονται οι αγώνες.

Ήδη στη διοργάνωση του Λονδίνου θα συμμετάσχουν 16 νέες χώρες, με την προβολή τους από τα διεθνή ΜΜΕ να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Περισσότερα από 100 τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο θα δίνουν το στίγμα των Αγώνων, αριθμός ρεκόρ για Παραολυμπιακούς Αγώνες» είπε ο Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος σχετικά με τη λαμπαδηδρομία των τελευταίων 24 ωρών ανακοίνωσε ότι «θα λάβουν μέρος τουλάχιστον από ένας Παραολυμπιονίκης των προηγούμενων 13 διοργανώσεων». Σχετικά με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, είπε ότι «είναι παράλογο, σε κάποιες χώρες, οι αγώνες να μεταδίδονται σε εντελώς ακατάλληλες και αντι-τηλεοπτικές ώρες. Μας στεναχωρεί το γεγονός αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή στο άμεσο μέλλον. Ήδη κάποιοι έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει και έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους. Μέσα στον επόμενο κύκλο έως τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είμαστε βέβαιοι ότι τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν θα είναι σαφώς καλύτερα».

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Με απευθείας συνδέσεις, μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα και αφιερώματα, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012.

Δείτε  το αναλυτικό πρόγραμμα μετάδοσης των Παραολυμπιακών Αγώνων: