«Με σοκάρουν όλες αυτές οι «βιζιτούδες» στα μεσημεριανά»

Διαβάστε την δήλωση σοκ του Νίκου Ορφανού του γιατρού από το νησί

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σοκαριστικό για μένα από όλες αυτές τις “βιζιτούδες”, που βγαίνουν στα μεσημεριανά και διαλαλούν την “πραμάτεια” τους». Αυτό δήλωσε ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο γιατρός από το Νησί στο «Λοιπόν».

Βεβαίως αναφέρθηκε και στο σίριαλ που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν αισθάνεσαι τυχερός που παίζεις στο «Νησί»; Απάντησε πως: «Αισθάνομαι τυχερός, γιατί έζησα αυτή τη μοναδική εμπειρία… να κάνεις για 13 μήνες γύρισμα και να δουλεύεις σε κάτι υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκτός Αθηνών.

Δεν νομίζω ότι θα μου ξανατύχει. Το μεγάλο κέρδος είναι η εμπειρία των γυρισμάτων, να μένεις και να δουλεύεις σε αυτό το συγκλονιστικό μέρος, με εξαιρετικούς συνεργάτες, που έχουν τόση θετική ενέργεια. Κι εγώ θα ήθελα να παίξω στο “Νησί”, αν δεν έπαιζα. Αυτό το σίριαλ δεν ανακάλυψε κάποια Αμερική, γυρίστηκε όπως θα έπρεπε να γυρίζονται όλες οι σειρές, με καλλιτεχνικά κριτήρια, όπως στο εξωτερικό.

Όχι σαν έργα του χαβαλέ για ανθρώπους που κάθονται στον καναπέ κι ενώ βλέπουν μπορούν να κάνουν και 18 άλλα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές σειρές δεν βλέπουμε ερμηνείες, χαρακτήρες και ιστορίες με στόχο. Βλέπουμε μια ανεκδοτολογία και μια συρραφή από αστείες ατάκες, έξω από κάθε υποκριτική έννοια. Οι ηθοποιοί άλλα διδάσκονται στις δραματικές σχολές, άλλα κάνουν στο θέατρο και άλλα στην τηλεόραση».