«Με σημάδεψε βαθιά ο θάνατος της αδελφής μου»

«Ήταν ένα παιδί που αιμορραγούσε και έκανε μεταγγίσεις και εγώ την περίμενα να επιστρέψει»

Η ηθοποιός Πέννυ Σταθάκη με την πληθωρική προσωπικότητα μίλησε στο περιοδικό YES! και στον Ανδρέα Θεοδώρου για τη ζωή της, τον έρωτα και τα γεγονότα που την σημάδεψαν.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Τα παιδικά μου χρόνια σε επίπεδο επιβίωσης και οικογενειακής ατμόσφαιρας ήταν πολύ καλά. Ωστόσο με σημάδεψε βαθιά ο θάνατος της αδελφής μου. Ήταν ένα παιδί που αιμορραγούσε και έκανε μεταγγίσεις και εγώ την περίμενα να επιστρέψει. Σε ένα από αυτά τα αταξίδια όμως δε γύρισε ποτέ. Ένα δράμα που δεν ήξερα ως παιδί πως να το αντιμετωπίσω. Υπήρξα ένα εσωστρεφές παιδί που δεν έδειχνε ποτέ τον πόνο, το θυμό, τα συναισθήματα του και πίστευε πως έπρεπε να διανύσει χιλιόμετρα για να βρει την αδελφή του. Είχα τάσεις φυγής, οι γονείς μου με έβρισκαν σε ακτίνα επτά χιλιομέτρων και με γυρνούσαν πίσω. Αυτό το έκανα για ένα χρόνο. Ήμουν πολύ πληγωμένη.

Συνάντησες ανθρώπους στη ζωή σου που θέλησαν να σε εκμεταλλευτούν; Δέχτηκες ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Σεξουαλικά δεν με έχει παρενοχλήσει  ποτέ κανένας. Δεν αφήνω περιθώρια, είμαι πολύ καλά οχυρωμένη και ίσως πολύ τυχερή. Ωστόσο πολλές φορές δέχτηκα προτάσεις για σεξ με ανταλλάγματα. Μου το προτείνουν μέχρι σήμερα. Στα πρώτα μου ραδιοφωνικά βήματα, υπήρξε ένας ίσως από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες των Βαλκανίων που προσέγγισε τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόμουν, απλά και μόνο για να με γνωρίσει. Του άρεσε η φωνή μου, γιατί θεωρούσε πως έχει βυζαντικό ηχόχρωμα. Το μόνο που έκανα μαζί του ήταν το να ακούω το «Τη Υπερμάχω» στη λιμουζίνα του (σ.σ. ζητώ συγγνώμη από τις φίλες μου που τις έπαιρνα μαζί μου μην τυχόν ακι συμβεί κάποιο… απρόοπτο (γέλια) Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να με πληρώσει κάποιος για να κερδίσει κάτι από εμένα. Μισώ την συγκαλυμμένη πορνεία και θεωρώ πως είναι η μάστιγα της κοινωνίας μας σήμερα.

Τι είναι το πιο περίεργο περιστατικό που σου έχει συμβεί από θαυμαστή;

Φοιτήτρια στην Αθήνα, έμενα σε μια μονοκατοικία και παρατήρησα ότι κατά διαστήματα εξαφανιζόντουσαν τα εσώρουχα μου. Παραξενεύτηκα. Ζήτησα τη βοήθεια ενός φίλου μου αστυνομικού για να δούμε τι ακριβώς συνέβαινε. Έπειτα από παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι ένας γείτονας όταν έφευγα από το σπίτι, πηδούσε στον κήπο και έπαιρνε τα εσώρουχα για την προσωπική του συλλογή. Παρότι συνελήφθη, ζήτησα να αφεθεί ελεύθερος γιατί ήταν νεαρός και στρατιώτης.