Με ποιον συναντήθηκε ο Πέτρος Μπούτος για τη σειρά στον ΑΝΤ1;

Μπορεί να διανύουμε δύσκολη οικονομικά περίοδο και στο τηλεοπτικό τοπίο και οι αποφάσεις στα επιτελεία των σταθμών να λαμβάνονται από τον έναν μήνα για τον άλλο, αλλά για κάποια θέματα οφείλουν να πάρουν πολύ νωρίτερα αποφάσεις.

 Ένα από αυτά τα θέματα λοιπόν είναι και οι εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας, καθώς ό,τι είναι να γίνει θέλει πολύμηνη προετοιμασία.

Στον ΑΝΤ1 λοιπόν, μετά και την πετυχημένη πορεία του «Μπρούσκο» αποφάσισαν να βγάλουν και μία ακόμα καθημερινή σειρά την επόμενη σεζόν, ποντάροντας μάλιστα στην κωμωδία. Άλλωστε, όπως σας είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο, πριν από καιρό ο Πέτρος Μπούτος, ως υπεύθυνος του «Production Hub» του ΑΝΤ1, είχε συναντηθεί με τον Δημήτρη Αρβανίτη, αλλά τελικά όταν το έμαθαν από το MEGA «έδεσαν» το σκηνοθέτη και στην κριτική επιτροπή του «Just the two of us»… τερματίζοντας τις επαφές του με το αντίπαλο κανάλι. Πριν από λίγες ημέρες όμως, ο Πέτρος Μπούτος συναντήθηκε με έναν άλλο, πολύ γνωστό σκηνοθέτη, με τον οποίο συνεργάζονταν στο MEGA.

Κατ’ αρχάς, να εξηγήσω ότι ο λόγος που κάνει ο Πέτρος Μπούτος τις επαφές είναι γιατί η σειρά που θα βγει από τον ΑΝΤ1 θα περιλαμβάνεται στο «Production Hub», ώστε να πουληθεί και σε άλλες χώρες, όπως θα γίνει και με την «Εκδρομή», τη σειρά που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Πανταζούδης.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, ο Πέτρος Μπούτος συναντήθηκε με τον Βασίλη Θωμόπουλο που έχει σκηνοθετήσει επιτυχώς τις σειρές «Πολυκατοικία», «Με τα παντελόνια κάτω» και βέβαια τη σειρά «Πενήντα πενήντα», για το MEGA, στην οποία μάλιστα ήταν και ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου.

Η συνάντηση του Πέτρου Μπούτου με τον Βασίλη Θωμόπουλο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα και σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνεργασία στον ΑΝΤ1, ώστε ο σκηνοθέτης να αναλάβει την καινούργια καθημερινή κωμική σειρά που θέλουν στο κανάλι του Αμαρουσίου να βγει στον αέρα την επόμενη σεζόν, αλλά να πουληθεί και στο εξωτερικό. Δεν θα προδώσω περισσότερα, αλλά το μόνο που θα αποκαλύψω είναι ότι το σενάριο δεν θα είναι πρωτότυπο, αλλά προσαρμογή στα ελληνικά μίας ξένης σειράς, η οποία δεν έρχεται από πολύ μακριά, αλλά εντός… ευρωπαϊκών συνόρων! Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε αν μετά από τη δημοσιοποίηση της συνάντησης Μπούτου-Θωμόπουλου υπάρξει κάποια… mega-λη αντίδραση. Βέβαια δεν νομίζω να βάλουν… κι άλλη καρέκλα στο «Just the two of us», αλλά μάλλον θα προσπαθήσουν να βρουν άλλους τρόπους για να «δέσουν» το γνωστό σκηνοθέτη στο κανάλι της Μεσογείων και να μην βρεθεί στους απέναντι!

Γρηγόρης Μελάς