«Με έχουν παρεξηγήσει ότι είμαι δυσπρόσιτη»

«Το ότι ήμουν αρκετά μικρότερη και έγινα αναγνωρίσιμη μέσα από τη σειρά, χωρίς να έχω δώσει άλλα δείγματα πορείας στο θέατρο, λειτούργησε για εμένα αρνητικά.»

Η φετινή κάτοχος του «Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» Ιωάννα Παππά μίλησε στην εφημερίδα Αγορά και στην Κορύνα Μανταγάρη για το χαρακτήρα της, αλλά και την εποχή του «Κλείσε τα μάτια».



Είσαι εσωστρεφής ως χαρακτήρας, είσαι και δυσπρόσιτη;

Φαίνομαι δυσπρόσιτη, αλλά δεν είμαι. Απλώς , δεν είμαι πολύ εκδηλωτική αν δεν γνωρίζω τον άλλο. Νομίζω ότι, παρεξηγημένα, δίνω λάθος εντύπωση. Άνθρωποι που με γνωρίζουν μου λένε στην πορεία ότι η αρχική εντύπωση τους για μένα ήταν κάπως δυσάρεστη. Αυτό, όμως, που με ενδιαφέρει είναι τι λένε για τη δουλειά μου και όχι για το ποια είμαι.

Βγάζεις μια μελαγχολία. Έχεις χιούμορ;
Ναι. Το εκτιμώ ιδιαιτέρως και πολύ συχνά αντιμετωπίζω τα πράγματα με χιούμορ. Είναι ένα στοιχείο που θέλω να υπάρχει στη ζωή μου.

Τι κρατάς από την εποχή «Κλείσει τα μάτια» και τη συνεργασία σου με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη;
Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση και μια καλή εποχή για την τηλεόραση, μια εμπειρία με πολλά θετικά και αρνητικά. Το ότι ήμουν αρκετά μικρότερη και έγινα αναγνωρίσιμη μέσα από τη σειρά, χωρίς να έχω δώσει άλλα δείγματα πορείας στο θέατρο, λειτούργησε για εμένα αρνητικά. Είχα, όμως εμπιστοσύνη στον χρόνο και αφοσιώθηκα στο θέατρο για αυτό και πλέον έχω μόνο θετική ανάμνηση από εκείνη την περίοδο.