Μάσκα υποχρεωτική μέχρι νεοτέρας καθ’ όλη τη διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων

θέατρα

Πρωτόγνωρη εμπειρία θέασης, λόγω κορονοϊού, μέχρι τουλάχιστον τις 31 Αυγούστου.

Μια σημαντική αλλαγή σημειώνεται, εκ νέου, στο κομμάτι της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αλλαγή που αφορά στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης από χθες, Κυριακή 9 Αυγούστου, με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 150 ευρώ. Όπως σε κάθε άλλη, σχετική με την πανδημία, παράβαση.

Η συγκεκριμένη αλλαγή οφείλεται σε ΦΕΚ που εκδόθηκε και το οποίο εστιάζει σε όλους τους χώρους που είναι, πια, υποχρεωτική η χρήση μάσκας έως και τις 31 Αυγούστου. «Παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Έτσι, τόσο κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης σε ανοιχτό θέατρο όσο και μιας μουσικής συναυλίας, οι θεατές θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα, όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο της εκδήλωσης, αλλά και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αυτής.

Ευχή και ελπίδα όλων των ανθρώπων της Τέχνης δεν είναι άλλη από την μικρή διάρκεια αυτής της παρένθεσης ώστε να μην θεωρηθεί προπομπός ενός πρωτόγνωρου θεατρικού χειμώνα.