Η μαρτυρία που ανατρέπει τα πάντα: «Είδα από την θάλασσα το φόνο του αστυνομικού…»

Νίκος Καραμάνης

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο μάρτυρας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Μία σημαντική μαρτυρία για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ στο σημείο όπου ο άτυχος αστυνομικός Νίκος Καραμάνης έχασε τη ζωή του, φέρνει τα πάνω – κάτω στην υπόθεση.

Τα όσα άκουσε και είδε μέσα στην ηρεμία της νύχτας ένας ερασιτέχνης ψαράς που κανείς δεν είχε αντιληφθεί πως βρισκόταν τόσο κοντά, σοκάρουν . Όπως αποκάλυψε στην κάμερα του «Τούνελ» μετά τη 1.30 τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου, μάζευε παραγάδια με τη βάρκα του. Η νύχτα ήταν ήσυχη και η θάλασσα πολύ ήρεμη. Ξαφνικά άκουσε ξεκάθαρα βρισιές. Κοίταξε προς τον δρόμο και είδε τρεις άνδρες και μια κοπέλα. Ένας από αυτούς ακουγόταν ντόπιος ,αφού μιλούσε με την τοπική προφορά και η κοπέλα νεαρή. Διέκρινε ακόμα δύο αυτοκίνητα που είχαν τα φώτα ανοιχτά. Ένα αγροτικό δικάμπινο και ένα μικρό ΙΧ.

[dfp_ads id=236982]

Στην αρχή σκέφτηκε πως ήταν μια παρέα νεαρών ατόμων που καυγάδιζε. Ακολούθησε ησυχία, στη συνέχεια σπάσιμο γυαλιών, και μετά ένας έντονος θόρυβος. Τότε είδε πώς κάτι ογκώδες έπεφτε με δύναμη στον γκρεμό. Σκέφτηκε πως ίσως η παρέα να πέταξε για πλάκα έναν μεγάλο κάδο σκουπιδιών. Αμέσως μόλις κόπασε ο δυνατός θόρυβος, άκουσε την κοπέλα να λέει: « Τι κάνατε ρε μαλάκες;» Την ίδια ώρα ο ψαράς διέκρινε από την πλευρά της Παλιουριάς τα φώτα ενός αυτοκινήτου που ερχόταν.

Τότε ακούστηκε μια αντρική φωνή να λέει: «Πάρτε το αμάξι και κρύψτε το στο χωματόδρομο». Το αγροτικό έκανε επιτόπου στροφή και έφυγε προς την Βελίκα . Το μικρό αυτοκίνητο κατευθύνθηκε χωρίς φώτα προς έναν χωματόδρομο, περίμενε να περάσει το διερχόμενο αυτοκίνητο, άναψε τα φώτα και κατευθύνθηκε κι αυτό προς τη Βελίκα. Δυο μέρες μετά το περιστατικό, ο μάρτυρας διάβασε στις εφημερίδες για τον άτυχο αστυνομικό. Στην αρχή φοβήθηκε να μιλήσει αλλά μετά αποφάσισε να καταθέσει τα όσα είδε και άκουσε στις Αρχές. Ο μάρτυρας είναι βέβαιος για την ημερομηνία γιατί κρατούσε ημερολόγιο.

Πηγή: anikolouli.gr