Μάρτιος ξημερώνει από αύριο, Δευτέρα στην Αττική πριν το οριζόντιο lockdown

lockdown

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν σε λίγες ώρες στην Αττική με στόχο να μην πάμε σε οριζόντιο lockdown!

Μέχρι 9 άτομα… μέσα – έξω, κλειστά σινεμά, γάμοι και βαφτίσεις “μεταξύ μας”, λιγότεροι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Από την Δευτέρα, 21.09.2020, ξεκινά ένα από τα πλέον κρίσιμα 10ήμερα από τότε που ο κορονοϊός μπήκε στην ζωή μας. Η Αττική βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες στο “κόκκινο” και για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή, 18.09.2020, νέα μέτρα για την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας.

Μέτρα αυστηρά, που θυμίζουν τις εποχές τις καραντίνας και όλα πια δείχνουν πως αποτελούν ένα από τα τελευταία βήματα -αν όχι το τελευταίο- πριν παρθούν αποφάσεις για ενδεχόμενο οριζόντιο lockdown στην Αττική. Τα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, με μεγάλο στόχο να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στο Λεκανοπέδιο (σ.σ. 99 από τα 240 χθεσινά νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική).

Όπως είπε και ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το κέντρο της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, ενώ ισχυρή είναι και η διασπορά στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής. Επισήμανε επίσης ότι αυξητική είναι η τάση και των διασωληνωμένων ασθενών καθώς διπλασιάστηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική, είναι τα εξής:

– Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
– Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
– Αναστέλλονται οι προβολές ταινιών σε σινεμά
– 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες
– Αποφασίζεται η διανομή θετικών κρουσμάτων (π.χ. μετανάστες) η διαμονή σε ξενοδοχεία
– Τηλεργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στο 40% σε χώρους γραφείου
– Μετακινήσεις για το δημόσιο τομέα σε τρεις βάρδιες (07:00, 08:00, 09:00)
– Εκτεταμένοι έλεγχοι σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων (π.χ, σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία).

Μυρίζει… Lockdown στην Αττική

Πέρα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην προγραμματισμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στην κυβέρνηση μιλούν ακόμη και για lockdown αν αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν. Κυβερνητικά στελέχη, που παρακολουθούν από πολύ κοντά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, επιμένουν πως ένα δεύτερο lockdown στην Αττική θα είχε ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των ευπαθών ομάδων, εξ ου και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επαναφορά του μοντέλου των sms 13033 και εν προκειμένω ο περιορισμός ή και η επιβολή ωραρίου στις μετακινήσεις των γηραιότερων (άνω των 65) συμπολιτών μας.

Πηγή: newsit.gr