Μάριος Φραγκούλης: «Είναι πολύ άδικο να πολεμούν την Άλκηστη»

«Όταν της μίλησα για αν τη συγχαρώ μου είπε ότι...»

Στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly! και στην Μαρία Κολιάτσα μίλησε ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Άλκηστις Πρωτοψάλτη και το νέο της ρόλο ως υπουργός Τουρισμού.

Πώς βλέπετε την επιλογή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη ως υπουργού Τουρισμού;

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη και θα ήθελα να πω ότι είναι άδικο να υπάρχει πόλεμος, ειδικά από συναδέλφους που είναι συνδεδεμένοι με την Άλκηστη και την ιστορία της όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Είναι πολύ άδικο να την πολεμούν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος επαγγελματίας στο χώρο από την Άλκηστη, είναι ένας τίμιος και τρομερά εργατικός άνθρωπος. Αγαπά τη χώρα της, την ελληνική γλώσσα και επιτέλους είναι ένας άνθρωπος που αξίζει. Αντί να το κατακρίνουμε, έπρεπε να το χειροκροτούμε. Λατρεύει τη χώρα της όσο λίγοι και με τις επιλογές της, τα τραγούδια και με τον τρόπο ζωής της έχει αποδείξει την αξία της, τη σεμνότητα της και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να κάνει κάτι ουσιαστικό για αυτή τη χώρα. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα.

Είναι αρκετή η αγάπη για να ξεκινήσει κάποιος μια πολιτική διαδρομή;
Θα προσπαθήσει, εγώ αυτό ξέρω. Όταν της μίλησα για αν τη συγχαρώ μου είπε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Μου είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα και ότι είχε κοιμηθεί μόνο τέσσερις ώρες έπειτα από ακατάπαυστη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ ώστε να υπάρξει μια σωστή αντιμετώπιση σε κάποια πράγματα. Και επειδή ξέρω το χαρακτήρα της Άλκηστις είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο. Την πιστεύω. Της έχω εμπιστοσύνη. Βλέπω τι γίνεται με τον τουρισμό, με τον πολιτισμό, με όλα σε αυτή τη χώρα και καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό που βρίσκεται ένας άνθρωπος σαν την Άλκηστη σε αυτή τη θέση. Εύχομαι να είναι πολύ καλή η ομάδα της και οι άνθρωποι που θα την συμβουλεύουν και πιστεύω πολύ στην εσωτερική της δύναμη. Είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος με τεράστια προσωπικότητα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.