Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Όταν υποδεχόταν τον τότε πρίγκιπα Κάρολο στην Κρήτη

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν μια προσωπικότητα που έχαιρε παγκόσμιου σεβασμού κάτι το οποίο αποδείκνυε και η συνάντησή της στο 2018 με τον νυν Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος τότε κατείχε τον τίτλο του πρίγκιπα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος με τη σύζυγό του, Καμίλα, κατά την επίσκεψή τους στην Κνωσό Ηρακλείου το 2018,  συναντήθηκαν με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η παρουσία της κυρίας Βαρδινογιάννη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού δεν ήταν τυχαία, καθώς είχε κάνει σπουδές πάνω στην Αρχαιολογία, ενώ και η διδακτορική της διατριβή είχε θέμα την Μινωική Κρήτη.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν αμφότεροι σε «πριβέ» εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βίλα Αριάδνη, όπου η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε το τότε πριγκιπικό ζεύγος όπως γράφει το flashnews.gr.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Εκεί, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που συνδεόταν με φιλική σχέση με τον Βασιλιά Κάρολο, του προσέφερε το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο ήταν αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.

Πηγή: Newsit