Μαριάννα Τόλη: «Έτρωγα για να γεμίσω το κενό που ένιωθα»

«Οι γονείς καμιά φορά νομίζουν ότι μας αγαπούν, αλλά...»

Η Μαριάννα Τόλη μίλησε στο περιοδικό YES! και στον Ανδρέα Θεοδώρου για δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στην πορεία της ζωής της, αλλά και την πολύπλοκή σχέση με τη  μητέρα της.

Η σχέση με τη μητέρα σας ήταν ανταγωνιστική;

Μπορεί να υπήρχε ανταγωνισμός, ναι, γιατί η σχέση μητέρας κόρης είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού σχεδόν πάντα υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα τους. Είναι πολύπλοκη σχέση. Η μητέρα μου ήταν έντονη προσωπικότητα με πολλά ταλέντα, πολύ όμορφη και τελειομανής και ήθελε και εμένα όμορφη, κάτι που δεν ήμουν πάντα. Η σχέση μητέρας και γιου είναι πιο ομαλή.

Διατροφικές διαταραχές περάσατε;

Πέρασα κάποια μορφή βουλιμίας. Σαν ένα είδος αυτοκαταστροφής. Όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έτσι και εγώ έτρωγα για να γεμίσω το κενό που ένιωθα. Όμως αυτό δεν ικανοποιείται με το φαγητό.

Τι κάνατε τότε;

Έκανα δίαιτες, έχασα τα κιλά και μετά τα ξανάπαιρνα. Ήταν ένας φαύλος κύκλος. Ίσως πολλά παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβλημα δεν εισέπραξαν αρκετή αγάπη στην πρώιμη ηλικία τους. Οι γονείς καμιά φορά νομίζουν ότι μας αγαπούν, αλλά η αγάπη αυτή που έχουν να προσφέρουν δεν αρκεί. Η αλήθεια όμως είναι και δεν πρέπει να τους κατηγορούμε γι' αυτό, ότι κάνουν το καλύτερο που μπορούν.