Μαρία Κωνσταντάκη για «Μουρμούρα»: «Κλείνεις την πόρτα και κουνιέται το σκηνικό…»

«... ή πέφτει το κάδρο λες και είναι το “Ρετιρέ” του '90».

Συνέντευξη στο περιοδικό TV Έθνος παραχώρησε η Μαρία Κωνσταντάκη. Η γνωστής ηθοποιός μίλησε για την τηλεόραση του σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, ενώ ερωτηθείσα για τα καυστικά σχόλια που είχε κάνει για την σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», αυτή τη φορά απάντησε με σκληρότερα λόγια.

Πιστεύεις ότι η τηλεόραση του σήμερα πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος;

Και τη ματαιοδοξία του παρελθόντος. Είχαμε χάσει τη μπάλα. Επειδή για το χατήρι αυτής της δουλειάς έχω κάνει πολλές άλλες δουλειές στο παρελθόν και ξέρω πόσο δύσκολα και με τι κόπο βγαίνουν τα λεφτά και τι αξία έχουν, θεωρώ αδιανόητο το ότι υπήρχαν ηθοποιοί που έπαιρναν 8.000 ευρώ το επεισόδιο. Προσωπικά, αυτά τα χρήματα δεν θα μπορούσα να τα ζητήσω ποτέ, γιατί θα ντρεπόμουν.

Πρόσφατα έκανες κάποιες δηλώσεις σε σχέση με τη «Μουρμούρα» του Alpha και συζητήθηκαν ιδιαίτερα.

Μα δεν είπα τίποτα κακό για τη «Μουρμούρα». Είναι μια δουλειά που έχει ένα προσεγμένο σενάριο, έχει φανταστικούς ηθοποιούς και υπέροχες ερμηνείες. Αυτό που είπα είχε να κάνει με το κόστος παραγωγής της και με την τηλεοπτική της ποιότητα. Δηλαδή, δεν μπορείς να θες η τηλεόραση να προχωρά, να εξελίσσεται και να ξαναβλέπεις μια σειρά που κλείνεις την πόρτα και κουνιέται όλο το σκηνικό ή πέφτει το κάδρο λες και είναι το «Ρετιρέ» του '90. Δεν μπορεί να έχει περάσει από την τηλεόραση το «Νησί» ή δουλειές σαν την «Εθνική Ελλάδος» και να συμβιβάζεσαι με την «Μουρμούρα».