Μαρία Ηλιάκη: «Αυτή την πρόταση είχα μόνο»

«Μου έγινε μια πρόταση από τον Alpha...»

Η Μαρία Ηλιάκη μιλάει στο περιοδικό PEOPLE και την Σόνια Καζόνι…

Καινούρια εμπειρία ο χορός, αλλά και νέο εργασιακό περιβάλλον στο ΣΚΑΪ, μετά από δεκατρία χρόνια στον Alpha. Πώς νιώθει; «Λίγο περίεργα, γιατί είναι όλα καινούρια. Είμαι άνθρωπος πολύ της συνήθειας και μπορεί να δεθώ ακόμα και με το μαξιλάρι. Μου πήρε χρόνο, αλλά σιγά σιγά συνηθίζω τα καινούρια μαξιλάρια στο ΣΚΑΪ και πιστεύω πως μετά τα Χριστούγεννα θα είναι ακόμα καλύτερη η εκπομπή. Θέλω κι εγώ το χώρο και το χρόνο μου. Είχα πάρα πολύ άγχος τον πρώτο μήνα και φάνηκε, δεν προσπάθησα και να το κρύψω. Ακόμα έχω άγχος για όλα –και για τα νούμερα, θέλω να ανέβουν κι άλλο, δεν είμαι ικανοποιημένη–, αλλά έχω συνηθίσει σε αυτά. Ούτε το Κους Κους, ούτε το Δέστε Τους πήγαιναν καλά την πρώτη σεζόν».

Από τις πρώτες κιόλας εκπομπές του Αυτά Είναι δέχτηκε σκληρή κριτική. Πίσω από την πάντα χιουμοριστική διάθεσή της πικράθηκε κάποιες φορές; «Κατά καιρούς, μπορεί να με ρίχνει λίγο όταν διαβάζω κάτι, αλλά είναι στιγμιαίο, γιατί έχω μάθει να διακρίνω την καλοπροαίρετη κριτική από τις εμμονές. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στο χώρο μας που έχουν εμμονές, οπότε δεν τους δίνω σημασία. Από την άλλη, αυτή είναι η δουλειά τους και όταν μια εκπομπή δεν πάει καλά, γιατί να μην το γράψεις; Όμως είναι δίκαιο να δώσεις λίγο χρόνο, να μη γράψεις από τον πρώτο μήνα πως κόβεται μια εκπομπή. Είναι και άδικο προς αυτούς που την κάνουν. Βέβαια, το έχω ξαναζήσει κι έτσι είμαι πάρα πολύ ψύχραιμη. Έχω μάθει να δουλεύω, να παλεύω και να κάνω υπομονή. Από εκεί και πέρα, αν έκανα καλά ή αν δεν έκανα καλά θα φανεί στο τέλος της σεζόν».
 
Το κόνσεπτ του Αυτά Είναι πάτησε σε κάποια σημεία πάνω στο Δέστε Τους; «Το Αυτά Είναι πάτησε στο Δέστε Τους σε όλα τα σημεία. Αλλά, για να σου πω και την αλήθεια, δεν είχα άλλη επιλογή. Αυτή την πρόταση είχα μόνο. Δεν είχα χιλιάδες προτάσεις και διάλεξα αυτό. Όμως, προσπαθώ να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα δεν το έχω πετύχει στο 100%, αλλά το παλεύω και θα το φτάσω σε ένα σημείο, για να είμαι κι εγώ ικανοποιημένη».

Έχει περάσει καιρός από τότε, αλλά επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά το τέλος του Δέστε Τους, τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε εκείνη και τον Alpha; «Μου έγινε μια πρόταση να συνεχίσω στη ζώνη 4.00 – 6.00 μ.μ. Απλά υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες, πολύ βασικές για μένα, στις οποίες δεν μπορέσαμε να τα βρούμε. Γι’ αυτό και αποφάσισα μέσα μου πως το σωστό και το δίκαιο ήταν να φύγω σε αυτή τη φάση, γιατί κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν».