Μαρία Γεωργιάδου: Η απάντηση στη Λένα Μαντά για το «Βαλς με 12 θεούς»

Η βασική σεναριογράφος της σειράς απαντά στην συγγραφέα του βιβλίου για τις σκληρές αναφορές της...

Η Λένα Μαντά σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Down Town Κύπρου δήλωσε πως έχει μετανιώσει που έδωσε το βιβλίο της για να γίνει η σειρά «Βαλς με 12 θεούς» και πως θεωρεί πως παραποιήθηκε σε βαθμό κακοποίησης.
Η Μαρία Γεωργιάδου, βασική σεναριογράφος της σειράς, απάντησε στον Αλέξη Μίχα και στο TV Έθνος σχετικά με τις σκληρές αναφορές της συγγραφέως.
«Η κυρία Μαντά είχε υπογράψει για όλες τις αλλαγές που έγιναν. Όπως είχα υπογράψει κι εγώ. Δεν θέλω να τα βάλω μαζί της, δεν έχω σκοπό να ανοίξω πόλεμο με κανέναν. Όταν ένα βιβλίο εν γνώση της μπορεί να βγάλει μέχρι τα 18-20 επεισόδια και έβγαλε 250, είναι λογικό να προστεθούν άλλες ιστορίες. Οποιοσδήποτε μπορεί αυτό αν το καταλάβει. Από εκεί και πέρα γνωρίζω πως η κυρία Μαντά είχε κάποιες διαφορές με την παραγωγή. Αυτό εμένα δε με αφορά. Έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα, γνωρίζοντας εξαρχής πως παίρνω το βιβλίο και τους πολύ ωραίους χαρακτήρες ως αφορμή, όμως για να κρατήσει η σειρά 2 χρόνια, πράγμα που η κυρία Μαντά γνώριζε, δεν θα μπορούσα να μην ανοίξω τις ιστορίες. Το «Βαλς» λοιπόν, για να κάνει 250 επεισόδια και να αντέξει ως σειρά 2 χρόνια έπρεπε να ανοίξει τις ιστορίες του.»