Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η πρωταπριλιάτικη φάρσα…

... που έκανε τον πατέρα της να κινητοποιήσει την αστυνομία.

Συνέντευξη στο περιοδικό «HELLO» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου που μίλησε μεταξύ άλλων για τον τρόπο ζωής που άλλαξε, για το αλκοόλ, αλλά και για μία φάρσα που έκανε στον πατέρα της, με αποτέλεσμα ο γνωστός ποινικολόγος να κινητοποιήσει την αστυνομία.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο χουνέρι που έκανες στους γονείς σου;

Το ότι δεν είχα πάει για δέκα συνεχόμενες ημέρες στο σχολείο. Και δεν το είχε καταλάβει κανείς. Πηγαίναμε στην «Αβάνα», στο Χαλάνδρι, και αράζαμε από το πρωί ως το απόγευμα. Μέχρι που κάποια στιγμή τηλεφώνησαν και ρώτησαν: «Συγγνώμη, η Μαρία Ελένη άλλαξε σχολείο;». Ένα άλλο κορυφαίο που έκανα κάποια Πρωταπριλιά, όταν ήμουν στο λύκειο, είναι ότι τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα ότι μας πυροβόλησαν στο δρόμο. Ο μπαμπάς το πίστεψε. Έφτασα στο σχολείο και βρήκα την αστυνομία. Είχε κινητοποιήσει τους πάντες.

Σε τιμωρούσαν για όλα όσα έκανες;

Όχι, δυστυχώς. Μπορεί να φώναζαν λίγο, αλλά δε με τιμωρούσαν. Γινόταν απλώς μια έκρηξη. Εμένα, ξέρεις, με ενοχλεί -σήμερα που το σκέφτομαι- το ότι δεν μου έβαζαν όρια. Όλα τα παιδιά θέλουν τα όριά τους κι εγώ δεν τα είχα.

Αναμετρήθηκες και με τα όριά σου;

Γενικά, έκανα πράγματα ακραία, ζούσα όπως ήθελα. Και κάποια στιγμή, γύρω στα 23 μου, αποφάσισα ότι δε μου λέει τίποτα όλος αυτός ο τρόπος ζωής, και οι ανούσιες, κοσμικές έξοδοι. Άρχισα γιόγκα, πήγα να μείνω στο Πόρτο Ράφτη κοντά στη φύση, ξεκίνησα τη χορτοφαγία, άρχισα να διαβάζω. Ένιωσα ένα τεράστιο κενό και ήθελα να με ισορροπήσω, να εξελιχθώ. Ψάχτηκα πάρα πολύ και άρχισα να ανακαλύπτω μια άλλη Μαρία Ελένη. 13 ολόκληρα χρόνια ζω έτσι, είναι πλέον θεωρία ζωής για μένα. Επίσης, δεν παίρνω φάρμακα. Μόνον ομοιοπαθητικά και όταν είμαι άρρωστη καταφεύγω σε κρεμμύδια, σκόρδα, λεμόνια, θυμάρι που ρίχνει τον πυρετό, τσάι του βουνού. Ούτε όταν έχω 40 πυρετό δεν παίρνω χάπια, γιατί θέλω η αρρώστια να ξεσπάσει και να εκτονωθεί.

Αλκοόλ έπινες παλιά;

Ε, βέβαια. Αλλά δε μ’ αρέσει καθόλου το θέαμα -και έχω υπάρξει- μιας μεθυσμένης γυναίκας. Δεν είναι ότι σήμερα με απορρίπτω, αλλά ήταν ανόητο. Το αλκοόλ σε ρίχνει πολύ, ειδικά την επόμενη μέρα. Τι πιο ωραίο από το να ξυπνάς και να έχεις ενέργεια;