Μαρία Αναστασοπούλου: «Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι περίπτωση»

«Όταν μου ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΣΚΑΪ ότι θα αναλάβω την παρουσίαση της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα...»

Η οικοδέσποινα της εκπομπής «On Line» του ΣΚΑΪ μιλάει στην εφημερίδα «Αγορά» και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο για τα άγρια ωράρια της και την αξέχαστη συνεργασία της με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η ώρα είναι δέκα παρά το βράδυ κι είσαι ακόμη στο γραφείο. Πόσο δύσκολος είναι ο φετινός Αύγουστος για σένα;

Είναι δύσκολος, απαιτητικός και δημιουργικός ταυτόχρονα. Όταν μου ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΣΚΑΪ ότι θα αναλάβω την παρουσίαση της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα «θα το κάνω». Πάντως, ενώ κάθε καλοκαίρι οι αντίστοιχες εκπομπές έχουν ελλείψεις σε θεματολογία, εμείς φέτος με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα είμαστε κάθε μέρα γεμάτοι (γέλια). Είμαστε καθημερινά 12-15 ώρες στο γραφείο, αλλά πρέπει να σου πω ότι εγώ είμαι η τελευταία που δουλεύει τόσο πολύ συγκριτικά με την υπόλοιπη ομάδα. Νιώθω πολύ τυχερή που δουλεύω με την συγκεκριμένη ομάδα, γιατί είναι πολύ δυνατή και αξιόλογη. Φέτος είναι τεράστια η ευθύνη μας να ενημερώνουμε τους τηλεθεατές λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Έχεις νιώσει on air να σε αντιμετωπίζουν με καχυποψία οι πολιτικοί επειδή είσαι μια νέα, εμφανίσιμη γυναίκα;

Ενδεχομένως να έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο έχω μάθει να διαχειρίζομαι πρόσωπα και καταστάσεις μετά από τόσα χρόνια δίπλα στους Λυριτζή-Οικονόμου. Αν η απέναντι πλευρά αντιληφθεί ότι ο στόχος σου είναι να κάνεις συζήτηση επί ίσοις όροις, όπου όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι, τότε συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Γενικά, νευριάζω με τους ανθρώπους που νιώθω ότι δεν μου λένε την αλήθεια ή προσπαθούν να παραποιήσουν τα δεδομένα. Εκεί, ναι, έχω πολλά νεύρα. Αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω υποστεί bullying από κανέναν καλεσμένο.

Με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο θα μπορούσες να κάνεις εκπομπή στην τηλεόραση;

Με τον Κωνσταντίνο έχουμε συνυπάρξει ραδιοφωνικά και ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Ο Κωνσταντίνος είναι περίπτωση, είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του, είναι ένας άνθρωπος φτιαγμένος για one man show. Είμαι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας πάντως.

Είσαι δηλαδή ανοιχτή και στο ενδεχόμενο να κάνεις lifestyle εκπομπή;

Σε αυτή την δουλειά έχω μάθει ποτέ να μη λέω «ποτέ». Θεωρώ πολύ δύσκολη τη δουλειά των συναδέλφων που κάνουν lifestyle, επειδή χρειάζεται πολύ ειδικές γνώσεις και τρόπο αντιμετώπισης των προσώπων. Δεν σνομπάρω κανένα είδος και δεν θα είχα πρόβλημα πρόβλημα να υπηρετήσω την οποιαδήποτε εκπομπή.

Έχεις λυγίσει ποτέ στον «αέρα»;

Στον «αέρα» όχι, αλλά μου έχει τύχει να παγώσω και να αισθανθώ πολύ άσχημα όταν κάλυπτα ένα θέμα ως ρεπόρτερ για τους άστεγους της Αθήνας. Μπορεί να είναι ένα θέμα με το οποίο μέχρι στιγμής έχουν ασχοληθεί κι άλλοι συνάδελφοι, αλλά εγώ δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ μέσα μου. Στην εκπομπή όμως δεν αφήνω τον κόμπο να ανέβει πιο ψηλά στον λαιμό μου, έχω μάθει πια να το ελέγχω.