Μάρα Δαρμουσλή: Έτσι κάηκε το εστιατόριο του συζύγου της στην Νέα Σμύρνη

Μάρα Δαρμουσλή

Τα βίντεο ντοκουμέντα είναι αποκαλυπτικά. Στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, οι φλόγες έχουν τυλίξει κάθε γωνιά του ιταλικού εστιατορίου και ξεφεύγουν προς την πολυκατοικία που βρίσκεται από πάνω.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών με γερανοφόρο όχημα στο σημείο, ο απεγκλωβισμοί ενός βρέφους κι άλλων 4 ενοίκων της πολυκατοικίας, με έναν να έχει τραυματιστεί, μαζί με τους αυτόπτες μάρτυρες που περιγράφουν τον εμπρησμό, κάνουν την είδηση πρώτη από τα ξημερώματα.

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός Μάρα Δαρμουσλή, o σύζυγος της οποίας είναι μέτοχος στο ιταλικό εστιατόριο που καταστράφηκε ολοσχερώς, μιλάει στο LIVE NEWS και πλαισιώνει τις μαρτυρίες γειτόνων, αυτοπτών μαρτύρων αλλά και πυροσβεστών για τα γεγονότα.

«Ο σύζυγός μου ο οποίος ήταν και ο σεφ και ο υπεύθυνος κουζίνας, είναι σε άμεση επαφή με τις Αρχές. Παρότι θηλάζω έτυχε να κοιμηθώ στις 04.10, δηλαδή λίγο πριν το συμβάν».

Το χρονικό
Όπως ανέφερε υπάλληλος καθαριότητας που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή, όλα έγιναν στις 04:30 τα ξημερώματα. Δύο με τρία άτομα έφτασαν στο σημείο και αφού έσπασαν ένα από τα πλαϊνά παράθυρα του εστιατορίου, έριξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια και τουλάχιστον μία φωτοβολίδα.

Άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν και η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη επικρατεί αναστάτωση. Κάτοικοι της περιοχής ξυπνούν και βλέπουν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους τις φλόγες να καίνε τα πάντα.

«Αντίκρισα το κτίριο να καίγεται ολοσχερώς. Οι φλόγες είχαν ξεπεράσει το ισόγειο και ‘έγλειφαν’ την πρόσοψη του κτιρίου. Είχαμε τρομάξει όλοι», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο φτάνουν γρήγορα αστυνομικοί και πυροσβέστες. Από τα πέντε άτομα που απεγκλωβίζονται, το βρέφος μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Παίδων» και ένας ηλικιωμένος που έχει υποστεί εγκαύματα στον «Ευαγγελισμό».

«Με εγκαύματα είναι στον ‘Ευαγγελισμό’. Εργαζόμενοι είναι μια χαρά ευτυχώς. Υπήρξε εργαζόμενος μέσα ο οποίος βγήκε άμεσα», λέει η Μάρα Δαρμουσλή.

Εκείνα τα πρώτα λεπτά, η κάθε μαρτυρία αξιολογείται με προσοχή.

«Αυτό που άκουσα ήταν το εξής. (…) Πέρασαν κάποιοι και ρίξανε πυροβολισμούς στο παράθυρο και πετάξανε γκαζάκια μέσα», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Γρήγορα οι Αρχές διαπιστώνουν πως αυτό που έκανε ορισμένους να μιλήσουν για πυροβολισμούς, ήταν ο ήχος από τις εκρήξεις που ακούγονταν από το εσωτερικό του εστιατορίου.

Οι Πυροσβέστες καταφέρνουν να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς, αλλά ο καπνός με το πρώτο φως της ημέρας συνέχιζε να απλώνεται στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, στα ενδότερα του εστιατορίου, εντοπίζονται υπολείμματα από γκαζάκια και από τη ναυτική φωτοβολίδα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το κατάστημα, όπως λέει η Μάρα Δαμουρσλή, είχε ανοίξει πριν από έναν χρόνο και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία της ιταλικής κουζίνας στην περιοχή.

«Το μαγαζί πήγαινε φανταστικά. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Ούτε απειλές, γιατί άκουσα και τέτοια, με πήραν τηλέφωνο».

Το τμήμα δίωξης εκβιαστών αναλαμβάνει τις έρευνες
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα και αναλύουν τις εικόνες, διαπιστώνουν πως τον τελευταίο μήνα, έχουν σημειωθεί τέσσερις πανομοιότυπες επιθέσεις σε καταστήματα της Αττικής.

Θεωρούν πολύ πιθανό να κρύβεται κύκλωμα εκβιαστών που θέλει μέσα από τους εμπρησμούς να στέλνει μηνύματα στους ιδιοκτήτες.

«Το έμαθα τυχαία. Βλέποντας τηλέφωνα από διαφορετικά κανάλια, από συνεργάτες, από Αρχές στο κινητό το δικό μου».

Αξιωματικοί του τμήματος εκβιαστών που έκαναν αυτοψία στο εστιατόριο, διαπίστωσαν πως η φωτιά κατέστρεψε ακόμα και το καταγραφικό από τις κάμερες.

«Υπήρχαν κάμερες, τώρα δεν ξέρω τι έχει μείνει από τη φωτιά. Τα έχουν μεταφέρει στους φορείς για να κάνουν τις ανάλογες έρευνες».

Οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν ανάστατοι όπως και οι ένοικοι της πολυκατοικίας πάνω από το εστιατόριο που το πρωί καρδιοχτύπησαν.

Η έρευνα συνεχίζεται, με τους δράστες του εμπρησμού να έχουν καταφέρει για την ώρα να κρύψουν τα ίχνη τους και τους αστυνομικούς να ψάχνουν τόσο τους ίδιους, όσο και εκείνους που θεωρούν ότι τους έβαλαν να εκτελέσουν την αποστολή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος τραυματίας που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Το βρέφος που μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Παίδων», δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά χρειάζεται τη μάσκα οξυγόνου προς το παρόν.

Πηγή: Mega – Live News