Μάντα Παπαδάκου: «Πέρασα κατάθλιψη»

Στεναχωριόμασταν πολύ που βλέπαμε την Ορθούλα να υποφέρει, να ζαλίζεται και να μην έχει διάθεση.

Η Μάντα Παπαδάκου, αποκάλυψε στο περιοδικό YES και στον Ανδρέα Θεοδώρου ότι πέρασε από κατάθλιψη και αντιμετώπισε πρόβλημα νευρικής ανορεξίας. Επίσης, μίλησε για την Ορθούλα Παπαδάκου και για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πέρασες κατάθλιψη;
Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί. Εκίνη την περίοδο έκλαιγα συνέχεια εκτός από τις στιγμές που κρατούσα την κόρη μου αγκαλιά και την θήλαζα. Ευτυχώς στα επόμενα παιδιά δεν μου συνέβη αυτό, άλλωστε όταν έχεις τρία παιδιά δεν προλαβαίνεις ούτε να σκεφτείς πως νιώθεις εσύ.

Στην ερώτηση αν έπαθε ποτέ νευρική ανορεξία ή Μάντα Παπαδάκου απάντησε:
Ναι, πέρασα νευρική ανορεξία δύο φορές. Η πρώτη μου ήταν στα 16, που ένιωθα πως δεν είχα τον έλεγχο κάποιων καταστάσεων. Τότε έφτασα 45 κιλά, γιατί είχα σταματήσει να τρώω. Ζαλιζόμουν, δεν είχα ενέργεια και μου ερχόταν συνέχεια να λιποθυμήσω τότε για να το ξεπεράσω, χρειάστηκε να πάω σε διαιτολόγο ο οποίος με έβαλε να ζυγίζω ό,τι έτρωγα. Η δεύτερη φορά ήταν όταν αρρώστησε η μητέρα μου και μάθαμε πως έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Ευτυχώς ξέφυγα επειδή θυμόμουν τι μου είπε ο διαιτολόγος…

Η αδερφή του συζύγου σου Ορθούλα Παπαδάκου παραδέχτηκε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Πώς το διαχειρίστηκες όταν το έμαθες, μιας και το έχεις ζήσει και με τη μητέρα σου;
Πριν μάθουμε τι είναι, δεν ξέραμε τι μας συμβαίνει και περάσαν πολλά πράγματα από το μυαλό μας. Σκεφτόμασταν το χειρότερο. Στεναχωριόμασταν πολύ που την βλέπαμε να υποφέρει, να ζαλίζεται και να μην έχει διάθεση. Όταν όμως μάθαμε τι έχει και σε ποιον βαθμό, καταλάβαμε πως είναι αντιμετωπίσιμο. Είναι κάτι που εξαρτάται από τον ασθενή και τη θέληση του να αλλάξει τρόπο ζωής. Η Ορθούλα το θέλει.