Μαλλιά κουβάρια στον αέρα του AtticaTV για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Αυτά όχι σε μένα, μη θυμηθώ τις κ…τούμπες που κάνατε»

Λοβέρδος

Γιάννης Λοβέρδος και Πάνος Ρήγας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, όταν ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε στο ίδιο πολιτικό τραπέζι με τον συνάδελφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν τις απόψεις τους γύρω από το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» του AtticaTV.

«Θα ψηφίσω το νομοθέτημα για δύο λόγους. Πρώτον, διότι υποστηρίζω τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεύτερον και πιο σημαντικό διότι κάποιες επιφυλάξεις που είχαμε ήρθησαν. Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και αυτό είναι το σωστό», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Λοβέρδος.

«Κατανοώ πλήρως τις αντιδράσεις. Δεν τους κατηγορώ, αντιθέτως τους σέβομαι. Αλλά η ζωή αλλάζει και προχωράμε μπροστά», σημείωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δέχονται πίεση από τους ψηφοφόρους τους. Δεν είναι κακό να απέχει όποιος δεν θέλει να ψηφίσει», υπογραμμίζει ο Γιάννης Λοβέρδος αμέσως μετά.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Πάνος Ρήγας σχολίασε από την πλευρά του: «Το νομοθέτημα που καταθέτει ο κύριος Μητσοτάκης δεν αναγνωρίζει απόλυτη ισοτιμία για όλους τους ανθρώπους, είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

«Το νομοσχέδιο που δεν τολμήσατε εσείς να το φέρετε προς διαβούλευση 5μιση χρόνια το φέρνει τώρα η Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν τολμήσατε!», παρατήρησε ο Γιάννης Λοβέρδος, με τον Πάνο Ρήγα να του απαντά σε υψηλούς τόνους:

«Αφήστε τώρα τα κόλπα… κι εσείς δεν ψηφίσατε το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτά όχι σε μένα! Έχουμε τολμήσει και φέραμε άλλα νομοσχέδια, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και μην ανοίξουμε τώρα το θέμα του πώς κάνατε τις κ…λοτούμπες και σε αυτό και ταυτόχρονα τιμάτε τα πάντα».