Μάκης Τσέλιος για τις κατεδαφίσεις στη Μύκονο: «Κάποιοι άνθρωποι ξέφυγαν, έγιναν πολλά εκτρώματα»

Μάκης Τσέλιος

"Τώρα μέσα στην τουριστική περίοδο αυτές οι ενέργειες είναι λίγο επικίνδυνες", σχολιάζει ο Μάκης Τσέλιος.

Στην υπόθεση των κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κτισμάτων στη Μύκονο τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε ο Μάκης Τσέλιος. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, με μακρόχρονη επιχειρηματική παρουσία στο νησί τις προηγούμενες δεκαετίες, εμφανίστηκε μέσω Skype στην εκπομπή Action Weekend, μιλώντας στη Μαρία Αραμπατζή και τον Θανάση Βγενή.

«Το συγκεκριμένο νησί το λατρεύω, πηγαίνω 54 χρόνια, μένω μεγάλο διάστημα και είχα και επαγγελματική δραστηριότητα εκεί, που τη σταμάτησα το 1985. Το νησί έγινε γνωστό παγκοσμίως και έγιναν πολύ μεγάλα μαγαζιά, ήρθε κόσμος από όλη την υφήλιο και έφερε χρήματα στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο Μάκης Τσέλιος.

«Στο πλαίσιο αυτής της πολύ απότομης ανάπτυξης κάποιοι άνθρωποι ξέφυγαν πολύ, κατέλαβαν τις παραλίες φτιάχνοντας αυτά τα πολύ μεγάλα beach-bar. Έκλεισαν τις παραλίες, κανονικά θα έπρεπε η παραλία να είναι ελεύθερη. Άρχισαν να χτίζουν και σπίτια, έχει αρχίσει το κακό από πολύ παλιά», περιγράφει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας στην κάμερα του Action24.

«Βέβαια, τώρα μέσα στην τουριστική περίοδο αυτές οι ενέργειες είναι λίγο επικίνδυνες. Θα μπορούσε αυτό να γίνει τον Οκτώβριο, δεν επιβάλλεται ο νόμος τον Οκτώβριο; Έπρεπε να γίνει όλο αυτό με μέτρο, παρ’ όλο που εγώ είμαι πολέμιος σε αυτά τα πολλά εκτρώματα που έχουν γίνει. Τώρα προσπαθούν να φτιάξουν τα πράγματα, να τα γκρεμίσουν μόνοι τους», επισημαίνει αμέσως μετά ο Μάκης Τσέλιος.