Μαίρη Χρονοπούλου για Λαζόπουλο: «Είμαι και εγώ καθηλωμένη σε αμαξίδιο…»

«Ένιωσα άβολα όπως και πολλοί ανάπηροι...»

Με λίγα λόγια η μεγάλη σταρ του σινεμά Μαίρη Χρονοπούλου, ύστερα από μακροχρόνια σιωπή αποφάσισε να μιλήσει στην εφημερίδα Freddo και στον Νίκο Νικόλιζα για ένα θέμα που την αγγίζει. Για τη φράση του Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε και τα άτομα με αναπηρία που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Θα μιλήσω όπως θα μιλούσε οποιοσδήποτε άνθρωπος που είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο, όπως είμαι και εγώ: δεν θα κρίνω τίποτα, ούτε θα επικρίνω. Απλά ένιωσα άβολα όπως και πολλοί ανάπηροι.»

Της κακοφάνηκε αυτή η δήλωση;
«Αδιαφόρησα για τη συγκεκριμένη δήλωση. Κανείς δεν ξέρει αύριο αν θα είναι ο ίδιος σε αμαξίδιο. Μόνον ο Θεός το ξέρει αυτό. Εγώ είμαι καθηλωμένη 15 χρόνια.»

Είναι φίλος της ο Λαζόπουλος;
«Απλά τον ξέρω. Όχι φίλος μου»

Παρακολούθησε την επίμαχη φράση στο Αλ Τσαντίρι;
«Το είδα μετά που το έπαιξαν τα κανάλια. Αναφερόταν στον κ. Σόιμπλε, αλλά δεν νομίζω ότι ο κ. Σόιμπλε έχει «καθηλωμένο μυαλό». Έχω δει φωτογραφίες του Σόιμπλε όταν ήταν νέος και ήταν πανέμορφος, ενώ είναι και μεγάλο μυαλό. Η αναπηρία και το αμαξίδιο μπορούν να συμβούν στον καθένα στην πορεία της ζωής του. Δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. »

Άρα το μυαλό λειτουργεί κανονικά…
«Βλέπεις εγώ να τα έχω χαμένα επειδή είμαι σε αμαξίδιο; Μήπως δεν έχω σωστό IQ; Πραγματικά αδιαφόρησα εντελώς με τη συγκεκριμένη φράση του Λάκη. Ο καθένας έχει την άποψη του. Κρίνει όπως νομίζει και κρίνεται όπως νομίζουν οι άλλοι. Άλλοι αδιαφορούν όπως εγώ, γιατί ξέρω το δικό μου IQ και τη νοημοσύνη μου. Είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι. Και τι έγινε δηλαδή; Ούτε τα έχω χάσει, ούτε εμμονές έχω».