Μαίρη Αλεξοπούλου: Νέες περιπέτειες για τη μοναχή Θεονύμφη, την έπαυσαν από τα καθήκοντά της

Μαίρη Αλεξοπούλου

Δείτε τι συμβαίνει με τη μοναχή Θεονύμφη, κατά κόσμον Μαίρη Αλεξοπούλου.

Ένα νέο χτύπημα ήρθε να προστεθεί στη ζωή της μοναχής Θεονύμφης, κατά κόσμον Μαίρη Αλεξοπούλου, που μετά τον θάνατο της κόρης της σε τροχαίο αποφάσισε να στραφεί στα θεία, εγκαταλείποντας τα εγκόσμια. Η ίδια, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, φαίνεται να εμπλέκεται μαζί με άλλες τέσσερις μοναχές με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ο μητροπολίτης που δικαιώθηκε, επικαλούμενος αντιεκκλησιαστικές συμπεριφορές έπαυσε τις μοναχές από τα καθήκοντά τους. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Τσιμπούκης στο Πρώτο Θέμα, τον περασμένο Απρίλιο, εξέδωσε τρία πρωτόκολλα. Με το πρώτο έπαυε τη μοναχή Θεονύμφη από τη θέση της καθηγουμένης του Ιερού Ησυχαστηρίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορωπίου και ταυτόχρονα διόριζε ως τοποτηρήτρια τη μοναχή Σαλώμη, από την Ιερά Μονή Παντανάσσας Κερατέας.

Με το δεύτερο, διέτασσε τη μοναχή Θεονύμφη να παραδώσει τα κλειδιά των εξωτερικών θυρών και του ναού, καθώς και τη σφραγίδα και τα βιβλία του Ησυχαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε να εισέρχονται σε αυτό άνδρες ή γυναίκες μοναχοί άλλης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας. Και με το τρίτο πρωτόκολλο παρήγγειλε να απομακρυνθούν άμεσα από το Ησυχαστήριο τέσσερις μοναχές προερχόμενες από τη Γερμανία, για «εκκλησιολογικού χαρακτήρα αιτίες».

Ο δικηγόρος της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Βλάχος, μίλησε στο T-live και εξήγησε πιο αναλυτικά για ποιον λόγο έπρεπε να αποχωρήσουν οι τέσσερις μοναχές από το μοναστήρι.