Μ. Κυριακού: Έχω γίνω ανάδοχη μητέρα και προτρέπω κι άλλες γυναίκες να γίνουν!

Το πρώτο της εξώφυλλο στο Life&Style το έκανε πριν από περίπου δέκα χρόνια. Ήταν λίγο μετά το γάμο της με τον Μίνωα Κυριακού.

 Η συνέντευξη που συνόδευε τη φωτογράφησή της Μαρί Κυριακού περιστρεφόταν γύρω από τη γνωριμία, το γάμο, την αγάπη της για το θέατρο, την υποκριτική και τα όνειρά της για το μέλλον. Τότε, μόλις ξεκινούσε το σήριαλ “Σαν γλυκό του κουταλιού”, έναν τίτλο που θα έδινε και η ίδια στη ζωή της. 

Στα χρόνια που πέρασαν, παρέμεινε το ίδιο χαμογελαστό κορίτσι με εκείνο στο εξώφυλλο του 2003 αλλά άλλαξε σε τόσα πολλά όσον αφορά τη δραστηριότητα και τη ζωή της, και το κεφάλαιο θέατρο μοιάζει να έχει κλείσει για εκείνη, όπως η ίδια εξηγεί…

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από την εκπομπή “Με αγάπη” με την οποία κατάφερε να προβάλει τον αγώνα που δίνουν ξεχωριστοί συνάνθρωποί μας που προσφέρουν ευκαιρίες και και βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Μια πρωτοβουλία της ήταν τα Κουτιά Αγάπης! Παράλληλα, είδαμε έμπρακτα την αγάπη της για τα παιδιά όταν κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο με τίτλο “Μάικ ο Φασολάκης”.

Ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις της είναι και το Χρυσό Βραβείο Εθελοντισμού που της απένειμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από χρόνια ενώ πριν λίγους μήνες έγινε η πρώτη Ελληνίδα που βραβεύτηκε από το διεθνή αυστριακό οργανισμό “Alberrt Schweitzer” με το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας.