Λύγισαν η σύζυγος και η κόρη του Θάνου Μικρούτσικου – «Αγάπη μου, σου ζητάω συγνώμη…»

Θάνος Μικρούτσικος

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα το "ύστατο χαίρε" στον μουσικοσυνθέτη!

Στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου μετά από μια πραγματικά γενναία μάχη με τον καρκίνο. Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα αποτεφρωθεί αύριο στη Ριτσώνα.

Σήμερα, Δευτέρα, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες τον “αποχαιρέτησαν” με συγκινητικά λόγια και τρεμάμενες φωνές. Τραγικές, όπως είναι επόμενο, φιγούρες στην τελετή ήταν η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη και η κόρη του.

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο – Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο”

«Αγάπη μου δεν ξέρω αν γιατρέψω ποτέ την ψυχή μου. Ξέρω όμως ότι με εμβολίασες με τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας. Αντίδοτο σε κάθε μιζέρια, κάθε μικρότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου. «Αγάπη μου, σου ζητώ συγνώμη που λύγισα και ευχήθηκα να γίνει αετός, να πετάξεις και το μόνο που σου υπόσχομαι ότι πάντα θα πορεύομαι στο δρόμο σου. Θα ονειρεύομαι ότι θα πετάξω και θα σε φθάσω αγάπη μου».

Ράκος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του [Pics]

Όπως παρακολουθούμε και στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, η κόρη του μουσικοσυνθέτη, Αλεξάνδρα ράγισε καρδιές όταν απευθύνθηκε με λέξεις γεμάτες συμβολισμούς στον πατέρα της. «Μπαμπά, καπετάνιε… Εσύ μπαμπά που μίλαγες για τους σεισμούς που μέλλονται για να έρθουν. Εσύ μπαμπά μου είσαι και θα παραμείνεις ο μεγαλύτερος σεισμός από όλους. Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στο Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν ξανασυναντηθούμε. Σε αγαπάω»!

Θάνος Μικρούτσικος, 1947 – 2019… Καλό ταξίδι!