Λούκας Γιώρκας: «Αυτό που έζησα στο «X-Factor» ήταν…»

«Στα 22 μου, όμως, ανατράπηκαν πολύ τα δεδομένα της ζωής και της καθημερινότητάς μου...»

Ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας μίλησε στο Down Town Κύπρου και σττον Αλέξανδρο Πρίφτη για την αλλαγή που έφερε η δημοσιότητα στη ζωή του και τα talent shows όπως το Voice.

Λένε πως τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν, είναι η εσωτερική μας «πατρίδα». Αυτό πώς συνέβη στη δική σου περίπτωση;
Μέχρι και πριν το «X-Factor» έτσι ένιωθα κι εγώ. Αισθανόμουν ότι ήμουν σε λιμάνι. Στα 22 μου, όμως, ανατράπηκαν πολύ τα δεδομένα της ζωής και της καθημερινότητάς μου και αναγκάστηκα να επαναπροσδιορίσω πολλά μέσα μου. Μπήκα σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο που όλη αυτή η οικειότητα έγινε, στιγμιαία, μοναξιά. Δεν ξέρω αν όσοι περνάνε από τέτοιες διαδικασίες το βιώνουν με αυτό τον τρόπο, αλλά σε μένα ήταν έντονο. Χρειάστηκαν χρόνια για να βρω τα πόδια μου. 

Πόσο εύκολο ήταν για σένα να διαχειριστείς την «επόμενη μέρα» της αρχικής πολύ μεγάλης δημοσιότητας που εισέπραξες, όταν πια δεν ήσουν στην «πρώτη γραμμή» της επικαιρότητας;
Ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ και την επόμενη αλλά και την ίδια εκείνη μέρα. Όπως είπα και πιο πριν, αυτό που έζησα στο «X-Factor» ήταν κάτι που άλλαξε ριζικά τα δεδομένα της ζωής και της καθημερινότητάς μου.

Αλήθεια, επειδή είσαι ένα παιδί που βγήκε από talent show, το «The Voice» το παρακολουθείς; Θα λάμβανες μέρος εσύ προσωπικά σ’ αυτό αν ξεκινούσες τώρα την πορεία σου;
Έτυχε να το δω δύο φορές για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ευκαιρίες που δίνονται σε ανθρώπους για να παρουσιάσουν ένα κομμάτι του ταλέντου τους. Το τέλος αυτού του παιχνιδιού είναι η αρχή μιας πορείας, όπως όταν τελειώνουμε το σχολείο και πάμε να σπουδάσουμε και να μπούμε στην κοινωνία ως αυτόνομοι νέοι πολίτες. Χρειάζεται πολλή αυτοπειθαρχία και δουλειά για να μπορέσουμε μετά να προχωρήσουμε.

Ποιον coach θα επέλεγες;
Αυτά ανήκουν στους κανόνες του τηλεοπτικού κομματιού του παιχνιδιού. Θα ζητούσα συμβουλές από αυτούς τους καταξιωμένους τραγουδιστές αλλά θα ήμουν ο coach του εαυτού μου.

Έχουν μέλλον πιστεύεις αυτά τα παιδιά που προβάλλονται αυτούς τους έξι μήνες, μετά το τέλος του παιχνιδιού; Αυτό είναι στο χέρι του καθενός, ανεξάρτητα με τη θέση που θα κερδίσει σε ένα τηλεοπτικό show. Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κερδίζονται με πολλή δουλειά.