Λιζέτα Νικολάου – Γιώργος Θεοφάνους: Η συνάντηση στο πλατό και ο αποχαιρετισμός του συνθέτη

Νικολάου Θεοφάνους

"Τη λάτρεψα, με αξιοπρέπεια και ευαισθησία καλλιτεχνική", αναφέρει μεταξύ άλλων για την τραγουδίστρια ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

Την τελευταία της πνοή άφησε η Λιζέτα Νικολάου σε ηλικία 71 ετών. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες διασωληνωμένη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στον Πειραιά, ύστερα από σοβαρότατο τραυματισμό που υπέστη, όταν έπεσε από τις σκάλες στις τουαλέτες καφετέριας.

Πλήθος καλλιτεχνών έχουν σπεύσει να πουν το δικό τους αντίο στην εκλιπούσα τραγουδίστρια, η οποία «έφυγε» τόσο ξαφνικά και με τέτοιον απρόσμενο τρόπο από τη ζωή. Μεταξύ εκείνων που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τη Λιζέτα Νικολάου μέσα από τα social media είναι και ο Γιώργος Θεοφάνους.

Παρότι δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ σε κάποιο κομμάτι του ίδιου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και η τραγουδίστρια είχαν συναντηθεί στην περσινή σεζόν της εκπομπής «Ένα τραγούδι ακόμα» στο ΟΡΕΝ. Εκεί η ερμηνεύτρια συμμετείχε στο αφιέρωμα για τη Μικρά Ασία, εκτελώντας ζωντανά και με τη συνοδεία του Γιώργου Θεοφάνους στο πιάνο ένα σμυρναίικο μοιρολόι.

Εκείνες τις στιγμές θυμήθηκε ο συνθέτης και θέλησε να πει το δικό του αντίο στη Λιζέτα Νικολάου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter).

«Την γνώρισα πέρσι στο πλατό του ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ την άκουσα να λέει μοναδικά ένα μοιρολόι από την Μικρά Ασία την λάτρεψα. Με αξιοπρέπεια και ευαισθησία καλλιτεχνική. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ αγαπημένη Λιζέτα Νικολάου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θεοφάνους, αναρτώντας και το απόσπασμα από την εκπομπή του στο ΟΡΕΝ.