Live News – Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα ανευθυνότητας για τον κορονοϊό

Live News

Οι απείθαρχοι και οι άπιστοι του κορωνοϊού "ανησυχούν" τους ειδικούς!

Στο «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσιάστηκε ο «πονοκέφαλο» που προκαλείται σε επιστήμονες και κυβέρνηση από τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων ανευθυνότητας και απειθαρχίας.

Αυξάνονται οι περιπτώσεις… απείθαρχων και άπιστων. Τόσο πολίτες, όσο και επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τις οδηγίες για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας κορωνοϊού, και ως εκ του αποτελέσματος θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν όσοι γνωρίζουν ότι είναι θετικοί στον ιό, αλλά δεν πειθαρχούν στις οδηγίες των επιστημόνων και συνεχίζουν απερίσπαστοι τις ζωές τους.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά, είναι δεκάδες» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς όταν κλήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση της 24χρονης η οποία ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στο τρένο από Θεσσσαλονίκη προς Αθήνα αλλά αδιαφόρησε πλήρως και μπήκε στο πλοίο για να ταξιδέψει στην Σαντορίνη.

«Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορωνοϊός», έχει δηλώσει στο Live News η μητέρα της 24χρονης κοπέλας που βρέθηκε θετική στον ιό αλλά αδιαφόρησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε νέες αποκλειστικές δηλώσεις της στην κάμερα του Live News παρότι από τη μία δείχνει να μετανοεί, «αν έθιξα κάποιους από τους λοιμωξιολόγους, από την πολιτική προστασία, οποιονδήποτε τέλος πάντων ζητώ δημόσια συγγνώμη». Από την άλλη όμως ρίχνει λάδι στην φωτιά ξανά, «από την στιγμή όμως που φορούσε μάσκα, πόσες χιλιάδες μπορεί να κόλλησαν;», αναρωτιέται ενώ συνεχίζει να ζητά επίμονα να επαναληφθεί το τεστ, αφού ο φίλος της που ταξίδευαν μαζί, ήταν αρνητικός.

«Εγώ πιστεύω πως το δεύτερο τεστ θα είναι αρνητικό. Αν ήταν κάτι, δεν θα είχε κολλήσει και το παλικάρι;».

Ένα άλλο περιστατικό κοινωνικής ανευθυνότητας σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, με μία γυμνάστρια θετική στον κορωνοϊό να ταξιδεύει από τις Κυκλάδες στην Αθήνα, παρότι είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό. Λίγες μέρες αργότερα μάλιστα εντοπίστηκε να δουλεύει σε γυμναστήριο στα νότια προάστια, προκαλώντας πονοκέφαλο στα στελέχη του ΕΟΔΥ που καλούνται να ιχνηλατήσουν τις επαφές της.

Θετικός στον κορωνοϊό αρχιμανδρίτης

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Αλέξιος Κανίνας, υποβλήθηκε σε τεστ έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κληρικό της επαρχίας, το οποίο βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, φέτος, ο π. Αλέξιος Κανίνας είχε δηλώσει ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία προσθέτοντας ότι είναι διαφορετικό θέμα εάν κάποιος που νοσεί και δεν το ξέρει, συναθροίζεται με ανθρώπους και τους κολλήσει.

«Από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει επικινδυνότητα πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στον πνευματικό χώρο δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Εάν κάποιος έχει κορωνοϊό μπορεί και να μην το ξέρει, και συναθροίζεται με ανθρώπους και τους κολλήσει είναι διαφορετικό θέμα. Από την Θεία Κοινωνία, από το Δισκοπότηρο δεν θα κολλήσει, πάντως. Για εμάς, για όσους πιστεύουν αυτό είναι ποτήριο και γεύση Αθανασίας».

Πηγή: megatv.com