Live News – «O κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά στον συνωστισμό»

Live News

Όσα είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής, Νίκος Σύψας στον Νίκο Ευαγγελάτο...

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής, Νίκος Σύψας. Ο κ. Σύψας τόνισε την σημασία της αποφυγής του συνωστισμού προς αποφυγή του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής, Νίκος Σύψας τόνισε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο πως «κορονοϊός αν βρεθεί σε έναν συνωστισμό μεταδίδεται σαν πυρκαγιά. Μπορεί να μολύνει όχι 3 άλλα 100 άτομα. Πρέπει να ξαναπάμε στο κεφάλαιο ατομική ευθύνη, αφού πείσουμε ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και το καλοκαίρι».

«Αν παραβιάσουμε τον κανόνα της απόστασης, μπορούμε να τα χάσουμε όλα. Οι επιπτώσεις του συνωστισμού σε πλατείες και μπαρ θα φανεί σε δύο εβδομάδες και μακάρι να μην είναι άσχημες» συμπλήρωσε ο κ. Σύψας. «Θα αλλάξουν και θα ξαναλλάξουν τα πράγματα με τον κορονοϊό πολλές φορές. Είναι καινούργιος ιός, τώρα προσαρμοζόμαστε με βάση τα δεδομένα της επιστήμης».

Παράλληλα, ο Νίκος Συψας αναφέρθηκε στις μελέτες που σημειώνονται για το φάρμακο κατά του κορονοϊού με τον Π.Ο.Υ να τονίζει πως η χλωροκίνη ίσως να αυξάνει την θνησιμότητα.