Live News: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί» δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας

Ως ακραίους ομοφυλόφιλους χαρακτηρίζει ο Αλέξης Κούγιας στο Live News αυτούς που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το απόγευμα της Τρίτης, για «χοντροκομμένα ψέματα από δήθεν παθόντες» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραμείνει συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ. Κούγιας επέμεινε στον ισχυρισμό του για «πολιτικό παιχνίδι» στην υπόθεση Λιγνάδη. Όπως είπε: «Τέτοια κακοποίηση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων επιβάλλει η δικονομία δεν έχω ξαναδεί».

«Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε με μια καταγγελία στην αστυνομία, ο ένας μηνυτής είναι μόνιμος κάτοικος Σουηδίας και ο άλλος ένας Αιγύπτιος που λέει ότι κατ’επανάληψη συνευρίσκετο με τον κ. Λιγνάδη», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος. Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνήγοροι των μηνυτών δεν μιλάνε για πράξη βιασμού.

Επισήμανε ότι όλη η υπόθεση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη είχε άμεση αποδοχη από την Εισαγγελία Αθηνών. Αρχισε η προανάκριση και ο εισαγγελέας δεν κάλεσε τον Λιγνάδη, ενώ άσκησε ποινική δίωξη χωρίς να έχει πάρει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης αντίγραφα στην προκαταρκτική εξεταση. Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή χωρίς να έχει ο ανακριτής άποψη για τον κ. Λιγνάδη.

Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος και κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια και σε αντιπαραθέσεις στη Βουλή, «χωρίς να μπορέσει ποτέ να αρθρώσει λέξη». Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «ευνοημένες κυρίες βγαίνουν στα σάιτ τους και λένε απόψεις» και ότι κυριαρχεί πλέον η άποψη ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας διεστραμμένος άνθρωπος που κακοποιεί παιδιά, ενώ κανείς δεν τον καλεσε να πει την άποψή του, να υπερασπιστεί εαυτόν.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι έχει υποψίες για σκευωρία στην υπόθεση του εντολέα του. «Πήρα τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει μόνο 4-5 σελίδες και κάποιες καταθέσεις μιας κυρίας 40 ετών», είπε.

Προχώρησε, δε, σε επίθεση τόσο στη μάρτυρα-κλειδί η οποία – όπως είπε – είναι πολύ γνωστή στον χώρο του θεάτρου, γνώρισε τον Λιγνάδη σε παράστασή του με τον Μαρκουλάκη στην Πάτρα και πως ισχυρίστηκε ότι απατούσε τον σύζυγό της με τον Λιγνάδη, ο οποίος στη συνέχεια την απέρριψε.

Για τους δύο μηνυτές, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι είναι «ακραίοι ομοφυλόφιλοι». Επιτέθηκε μάλιστα στην αξιοπιστία των δύο φερόμενων θυμάτων, λέγοντας ότι «τα θύματα σύχναζαν σε στέκια ομοφυλόφιλων και πήγαιναν σε ξένα σπίτια». Προχώρησε επίσης και σε επίθεση απέναντι στην Έλενα Ακρίτα η οποία – σύμφωνα πάντα με τον Αλέξη Κούγια – «πήγε να εμπλέξει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη. Οι άνθρωποι που χωρίς κόστος λένε ότιδηποτε έχω μαθει να τους βλέπω με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα».

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αφού μελέτησε τη δικογραφία, θα παραμείνει δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί.

«Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, θα πάρει αποζημιώσεις από τα ΜΜΕ για τον διασυρμο της προσωπικότητάς του και τον κλονισμό του τεκμηρίου αθωωότητας», ανέφερε