Live News: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι σε εξαιρετική κατάσταση» – Διατάχθηκε έρευνα στην οικία του

Live News

"Το πρώτο πρόσωπο που έχει ανάγκη ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο δικηγόρος του"

Την ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει στις φυλακές της Τρίπολης, σύμφωνα με το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, με «ηθικόν ακμαιότατο» όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι, οι νέες κινήσεις για την υπεράσπισή του ή οι αντιδράσεις αλλά και οι πληροφορίες για νέες καταγγελίες μέσα στις επόμενες μέρες κρατούν πάντα το πολύκροτο θέμα καυτό στην κορυφή της επικαιρότητας.

«Το πρώτο πρόσωπο που έχει ανάγκη, εκτός από τους στενούς συγγενείς, είναι ο δικηγόρος του. Εγώ τηρώ αυτήν την ηθική και υποχρέωση και φορολογική υποχρέωση και για αυτό το λόγο ποτέ δεν εγκατέλειψα κάποιον» τόνισε ο κ. Κούγιας έξω από τις φυλακές Τρίπολης.

Ο Αλέξης Κούγιας έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης το μεσημέρι και ενημέρωσε τον πελάτη του τόσο για τις κινήσεις που έχει κάνει, όσο και για τον αντίκτυπο που έχουν. Ο Δημήτρης Λιγνάδης του είπε ότι παρακολουθεί τις ειδήσεις στην τηλεόραση, όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι και παραμένει αισιόδοξος για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Νωρίτερα ο κ. Κούγιας βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του πελάτη του. Η γραμματεία όμως τον ενημέρωσε πως λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό θα πρέπει να στείλει τις αναφορές του είτε ταχυδρομικά είτε μέσω κούριερ.

«Αυτή η υπόθεση δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης και γι’ αυτό το λόγο διαμαρτυρόμαστε εκεί που πρέπει να διαμαρτυρηθούμε» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Οι κινήσεις και οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τη σκυτάλη το μεσημέρι πήρε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Παράλληλα, θέμα συζήτησης είναι από το πρωί είναι και οι πληροφορίες για όμοιες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Δύο νέοι μάρτυρες φέρονται έτοιμοι να καταθέσουν στη 19η τακτική ανακρίτρια, με τον έναν να υποστηρίζει πως έπεσε θύμα βιασμού και τον άλλον να κατηγορεί τον άλλοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για σεξουαλική κακοποίηση το 2015. Οι εξελίξεις τρέχουν με τις έρευνες για την υπόθεση να συνεχίζονται και να τροφοδοτούν αντιδράσεις και συζητήσεις.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ξεκίνησε η έρευνα στο διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, καθώς δόθηκε εντολή από την 19η ανακρίτρια να διενεργηθεί έρευνα τόσο στο σπίτι του όσο στο αυτοκίνητο και στη μηχανή του αλλά και στο σπίτι του αδελφού του.

Σκοπός είναι να κατασχεθούν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο, καθώς και οποιοδήποτε ψηφιακό άλλο αρχείο μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες των δικαστικών αρχών για τις κατηγορίες του βιασμού που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης λιγνάδης.

Πηγή βίντεο, megatv.com