Live News – Έτσι επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Ευρώπης

Live News

Με διαφορετικούς όρους και άλλες οδηγίες, όπως ειπώθηκε στο "Live News" ακόμα και μέσα στην ίδια χώρα, άνοιξαν οι Ευρωπαίου τα σχολεία τους.

Στο «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσιάστηκε, το απόγευμα της Τρίτης, η νέα κανονικότητα που επικρατεί στα σχολεία όλης της Ευρώπης. Αυτή θα περιλαμβάνει πλέον κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την παρουσία αντισηπτικών παντού, τον προαυλισμό των μαθητών εκ περιτροπής και τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων, αλλά όχι μέσα στις αίθουσες.

Η επιστημονική κοινότητα στην Ευρώπη, συγκεκριμένα σε Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία φαίνεται πως συγκλίνουν στο άνωθεν: χρήση μάσκας παντού, αλλά όχι εντός της τάξης.

Στην Ιταλία τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου και παρά το γεγονός ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που επλήγησε από τον φονικό ιό, κι εκεί θα ισχύσει η οδηγία για χρήση μάσκας όχι μέσα στην τάξη, αλλά να τηρείται η απαραίτητη απόσταση. Γι αυτό έχουν φροντίσει εντός της αίθουσας τα θρανία να έχουν 1,5 μέτρο απόσταση το ένα από το άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Γαλλία θα επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση που κάποιος επίτηδες φτερνιστεί ή βήξει θα αποβάλλεται.

Πηγή: megatv.com