Λάμπης Ταγματάρχης: Δεν έχω απογοητευτεί από τα ποσοστά τηλεθέασης του δελτίου ειδήσεων

Διαβάστε λεπτομέρειες

Αναφερόμενος στη δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ‘ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι μέσα από αυτή, η ΕΡΤ «ανοίγει τις πόρτες της» στους πολίτες, για να εκφράσουν από τα μικρόφωνα της Ε.ΡΑ. τις απόψεις, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους, ενώ επισυμάνθηκε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον πολιτών και φορέων  αφού μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες έχουν  κατατεθεί 246 προτάσεις.

Ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων, τα οποία εξασφάλισαν «στέγη» στο ‘ΑΚΡΟΠΟΛ» και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Είπε ότι οι Ορχήστρες στελεχώθηκαν με διαφανείς και καινοτόμες διαδικασίες και ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Επίσης, ανέφερε ότι ο διάσημος μαέστρος Άντζελο Καβαλάρο δέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ να αναλάβει για ένα χρονικό διάστημα τη διδασκαλία των Ορχηστρών, ενώ ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλους μαέστρους.

Για το ανανεωμένο website της ΕΡΤ, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι για τη δημιουργία του αξιοποιήθηκαν μόνο εξειδικευμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Το νέο website της εταιρείας προσφέρει στον χρήστη real time ενημέρωση από όλη την Ελλάδα, web TV και video on demand, live radio, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα για άμεση διαδικτυακή πρόσβαση στα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές και το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


 
Ο κύριος Ταγματάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:

Για την επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό:
Η ΕΡΤ έχει απεκδυθεί της δυνατότητάς της για επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της από τον Ιούνιο του 2010. Όσον αφορά στο θέμα της παροχής οικονομικών στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ταγματάρχης διευκρίνισε ότι η ΕΡΤ συμπεριελήφθη στις ΔΕΚΟ μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και ως εκ τούτου απαιτείται προσαρμογή των μηχανογραφικών εφαρμογών και κατάλληλη στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν αποδυναμωθεί με την αποχώρηση ικανού αριθμού υπαλλήλων και με τη λήξη των συμβάσεων έργου. Ωστόσο, η ΕΡΤ δεν αρνήθηκε τη συμμόρφωσή της με τους νόμους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών· αντιθέτως, παρέχει μηνιαία οικονομικά στοιχεία στην ειδική επιτροπή ΔΕΚΟ και έχει προσλάβει εσωτερικό ελεγκτή, προκειμένου να ελέγχεται η συμμόρφωση της εταιρείας, τόσο στις μισθολογικές περικοπές, όσο και στη μείωση των λοιπών λειτουργικών δαπανών. Ακόμα, έχουν οριστεί ορκωτοί λογιστές – ελεγκτές για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων (τριμηνιαίων και ετησίων), βάσει διεθνών λογιστικών προτύπων.

Για τα δελτία ειδήσεων:
Ο κ. Ταγματάρχης με αφορμή τα ποσοστά τηλεθέασης είπε πως δεν έχει απογοητευτεί καθόλου και ότι το δελτίο των ειδήσεων πάει πάρα πολύ καλα: «Είναι πολύ σοβαρό, αξιοπρεπές και πολύ κοντά σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας» ενώ τόνισε πως είναι ένα δελτίο μόνο του, χωρίς να έχει διαφορφωθεί γύρω του το απαραίτητο περιβάλλον, ένα καλό lead in, καθώς το πρόγραμμα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Αρνήθηκε ακόμη ότι έχει μειωθεί η διάρκεια του απογευματινού δελτίου, ενώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να εντάξουν σε αυτό το παλιό δελτίο του αγροτη, του καιρού δηλαδή, καθώς επίσης και δελτίο για ΑΜΕΑ. Θα παραμείνει όπως δήλωσε στα 20 λεπτά, από τα 25-27 που ήταν.

Για την πληρωμή των συμβασιούχων δήλωσε πως είναι θέμα τυπικών διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν προκειμένου να πληρωθούν.

Για το πρόγραμμα: Εντάσσονται συνεχώς σε αυτό νέες εκπομπές κάποιες από τις οποίες θα δούμε και θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως η εκπομπή «Escape» που αφορά στις νέες τεχνολογίες, η εκπομπή «Μονά Ζυγα» με πολιτιστικό περιεχόμενο καθώς και μία εκπομπή που θα αφορά στις νέες μαμάδες. Θα προβληθεί επίσης μεταμεσονύκτια εκπομπή «Στις σκηνές της πόλης» που θα καταγράφει δράσεις στην πόλη και σε μουσικές σκηνές.

Για τις αθλητικές διοργανώσεις: Η δημόσια τηλεόραση ενδιαφέρεται για την απόκτηση των δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως το Champions League, τα Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ κ.α. Ωστόσο, οι επιλογές θα είναι στο πλαίσιο των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν στην χώρα και δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα από όσα δίνονταν.