Λάκης Λαζόπουλος: «Εγώ στη Λάρισα έμαθα να φωνάζω. Δεν έμαθα το σσστ!»

Διαβάστε όλα όσα είπε στην συνέντευξη που έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Λάκης Λαζόπουλος συγκρίνει τους ανθρώπους της επαρχίας με τους Αθηναίους. »…Όταν μεγαλώνει κανείς στην Αθήνα, η φωνή του αποκτά με έναν τρόπο την έκταση του δωματίου του: δεν μπορεί να φωνάξει παραπάνω διότι θα ενοχλήσει το διπλανό διαμέρισμα. Έτσι, εκπαιδεύεται η φωνή και μετά εκπαιδεύει τη σκέψη να σταματάει εκεί που ο τοίχος χωρίζει τα δύο διαμερίσματα. Εγώ στη Λάρισα έμαθα να φωνάζω. Δεν το έζησα το σσστ»!

Απαντάει με τον χαρακτηριστικό αφοπλιστικό του τρόπο σε κάθε ερώτηση του L’officiel. Έτσι στην ερώτηση για το αν του θυμίζει ο πρωθυπουργός μας Έλληνα λέει: »Στις διακοπές, ναι! Σαράντα μέρες διάβασα ότι έκανε διακοπές φέτος. Τι να πω, έχει ξένη νοοτροπία κι αυτό είναι το μεγάλο του δυστύχημα. Το μυαλό του είναι στα ξένα. Ονειρεύεται να μετέχει σε συμβούλια με μεγάλα στελέχη. Αυτοί οι άνθρωποι στο Χάρβαρντ το βλέπουν αλλιώς. Βρίσκουν άλλες λύσεις. Υπολόγισαν τα έσοδα μείον τα έξοδα συν τα άλλα επί τα δεινά, ορίστε η φόρμουλα, ακολουθήστε την πιστά, τελειώσαμε».

Ινδαλμά του είναι ο Αριστοφάνης: »Είμαι μεγάλος φαν του Αριστοφάνη, εμπνέομαι από αυτόν και ως θεατρικός συγγραφέας τον έχω πρότυπο. Από την αρχή μελετούσα το έργο του και προσπαθούσα να κατανοήσω τη δόμηση των κειμένων του το τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Δεν είπα ότι είμαι ισάξιος, δεν είμαι τρελός. Αλλά επιλέγω να έχω ως πρότυπό μου αυτόν. Τον πρώτο, τον μεγαλύτερο. Μακάρι να τον πλησίαζα».

Θεωρεί πως το Τσαντίρι δίνει στον Έλληνα μία διαφορετική οπτική για τα πράγματα, την ουσία των όσων γίνονται. Ο Λάκης είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που βοηθούν με όλο τους το είναι τα νέα παιδιά να φανούν. »Eίναι σημαντικό πώς θα σε δεχτούν σε ένα χώρο κι εμένα ευτυχώς μου φέρθηκαν σωστά. Μου άνοιξαν τις πόρτες όταν ήμουν νέος και το Θεσσαλικό Θέατρο και ο Δημήτρης Χορν και η Λαμπέτη και η Μελίνα και η Βουγιουκλάκη και η Καρέζη και ο Χατζηδάκις. Το χρωστάω στους νέους λοιπόν», εξηγεί.