Λάκης Λαζόπουλος: Χάκαραν φωτογραφίες και επαφές από το κινητό του!

«Κάποιος μέσω iCloud πήρε όλα μου τα αρχεία και τα διοχέτευσε σε λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου».

Θύμα κακόβουλης επίθεσης και αρπαγής προσωπικών του δεδομένων είναι και ένας από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της σόουμπιζ, πρόσωπο της τηλεόρασης και του θεάτρου, ο Λάκης Λαζόπουλος. Η περίπτωση του Έλληνα ηθοποιού είναι ανάλογη με εκείνη της Τζένιφερ Λόρενς, αφού κάποιος μέσω ICloud, είχε αποσπάσει και μεταφέρει σε έναν τυχαίο λογαριασμό όλα τα αρχεία του.

«Βρέθηκαν τα στοιχεία μου –ευτυχώς ένα μεγάλο κομμάτι των φωτογραφιών και ένα κομμάτι της ατζέντας μου- στον λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όταν ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και είδε τον τηλεφωνικό μου κατάλογο έμεινε έκπληκτος. Τότε, λοιπόν, είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ μέσω των δικηγόρων μου είχα έρθει σε επαφή με την Apple στην Ελλάδα και την Αμερική», δηλώνει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο οποίος, όπως παραδέχεται, μιλάει για πρώτη φορά για την προσωπική του περιπέτεια και τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

«Κάποιος μέσω iCloud πήρε όλα μου τα αρχεία και τα διοχέτευσε σε λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Και με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι «βρήκα τα τηλέφωνά σας και κάποιες φωτογραφίες». Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είχε συμβεί. Στην πορεία όμως κατάλαβα ότι αυτός ήταν ένας έντιμος άνθρωπος που ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και αντίκρισε τα δικά μου δεδομένα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι όλα είχαν κλαπεί μέσω iCloud και σήμερα αυτή η υπηρεσία έχει φύγει από μένα», περιγράφει ο Λάκης Λαζόπουλος.

Αμέσως προσπάθησε να κινηθεί νομικά προκειμένου να εξακριβώσει τι ακριβώς είχε συμβεί και ποιος έφερε την ευθύνη για την υποκλοπή των αυστηρά προσωπικών δεδομένων του: «Μέσω των δικηγόρων μου ήρθα σε επαφή με την Apple Αμερικής και οι ίδιοι ήταν αυτοί που μας καθοδήγησαν για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Μάλιστα, όταν διαπιστώθηκε παραβίαση, έστειλαν κάποιους ανθρώπους στο σπίτι μου για να διερευνήσουν την υπόθεση. Άκρη δεν βρέθηκε, αλλά αυτό που εικάζουν οι ειδικοί είναι ότι έγινε εδώ στην Ελλάδα. Η υπόθεση έκλεισε από την ώρα που εγώ διασφαλίστηκα και έκλεισα όλες τις πύλες εξόδου και κινδύνου. Όπως προέκυψε, δεν επρόκειτο περί σφάλματος της Apple, αλλά περί κακόβουλης επίθεσης σε μια προσπάθεια να πάρουν τα στοιχεία μου. Αυτά είναι συνήθη».

Διαβάστε ακόμα:

Διπλή δόση Λαζόπουλου στον Alpha
 

Η συγκίνηση του Λάκη Λαζόπουλου – Πότε τελειώνει το Τσαντίρι;